Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 564

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2013
    Здравейте,
    Намерих си по обява една петоперационна дърводелска машина произведена в Доспат. До момента машината не е работила и не е свързана към електричество. Искам да я пробвам преди да я купя. Намира ми се малко далече, а нямам възможност да взема с мен ел, техник. Ако някой знае моля да каже дали е необходими нещо по специално или просто е необходим кабел за трифазен ток с накрайник (щепсел) и да се вържат фазите и 0-та към таблото на машината?
    Благодаря предварително!

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    За да се пусне такава машина, която дълго не е работила е желателно преди това много добре да я прегледа специалист, сигурно и профилактика ще е необходима, иначе само от някоя дреболийка може да стане беля за левове, недай боже и кръв и кости . Иначе може да провериш само дали двигателите са поне наред, останалото ще го разбереш след време.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от dimitar_petkof Виж публикацията
    Здравейте,
    Намерих си по обява една петоперационна дърводелска машина произведена в Доспат. До момента машината не е работила и не е свързана към електричество. Искам да я пробвам преди да я купя. Намира ми се малко далече, а нямам възможност да взема с мен ел, техник. Ако някой знае моля да каже дали е необходими нещо по специално или просто е необходим кабел за трифазен ток с накрайник (щепсел) и да се вържат фазите и 0-та към таблото на машината?
    Благодаря предварително!
    Хубаво е да има специалист, но както виждам разбираш малко от трифазен ток- след като различаваш фазите и нулата. Първо преди да се включи към мрежата се проверяват моторите дали се въртят свободно. Оглежда се за стърчащи кабели. Проверка здравината на предпазителите и след това връзка към захранването. Ако всичко е наред единствено да върти в обратна посока или някои от двигателите. До тук добре......... Ако гръмне ми се обадете. Шегувам се.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Ако си правиш кошерите от фибран, може да се наложи да ползваш само малка част от тези машини. Аз си направих няколко експериментални и ползвах циркуляр, зеге, ножици за ламарина и пистолет за пяна.
    Рамките, ако решиш да ги ковеш с такер - ще трябват още неща.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен

Наблюдател
    Регистриран
    09.05.2014
    Пчеларски район
    с.Красава общ.Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Аз нещо се обърках ... каква е ролята на ударната бормашина в "кошеростроенето" ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от kartagen27 Виж публикацията
    Аз нещо се обърках ... каква е ролята на ударната бормашина в "кошеростроенето" ?
    Предполагам, че ударната може да си я ползваш и за други нужди (както и останалите машини), а разликата между ударна и обикновена не е толкова голяма.

Наблюдател
    Регистриран
    09.05.2014
    Пчеларски район
    с.Красава общ.Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    Предполагам, че ударната може да си я ползваш и за други нужди (както и останалите машини), а разликата между ударна и обикновена не е толкова голяма.
    Точно, ударната е за бетон, тухла, камък .... за дърво няма нужда щом в списъка е и "акумулаторна бормашина"

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от kartagen27 Виж публикацията
    Ударната можеш да я ползваш и за бетон, а с нея не е добра идея да се пробива тухла
    Ударната опция се изключва.А я дадох защото е евтина и добра за цената си.
    Обяснявам...правиш дупките за винтовете с бормашината и после с винтоверта завиваш винтовете.
    Ако си с една машина и смениш няколко пъти бит и свредло ще ти писне.
    Мисля, че няма нужда да обяснявам защо се разпробиват дупките предварително, въпреки твърденията на "майстори".
    Ако с винтоверт си правил дупки, знаеш колко бързо заминава батерията, а тази е 14,4v - детска играчка.
    Имах един колега викаше дай един бит, ама PH-PZ-мезет няма значение...върти с него докато спре.
    Винтовете после трябва да ги вадиш с керпеден
    Все пак казахме 200лв и даже останаха пари за някоя глезотийка

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Ударната можеш да я ползваш и за бетон, а с нея не е добра идея да се пробива тухла
    Ударната опция се изключва.А я дадох защото е евтина и добра за цената си.
    Обяснявам...правиш дупките за винтовете с бормашината и после с винтоверта завиваш винтовете.
    Ако си с една машина и смениш няколко пъти бит и свредло ще ти писне.
    Мисля, че няма нужда да обяснявам защо се разпробиват дупките предварително, въпреки твърденията на "майстори".
    Ако с винтоверт си правил дупки, знаеш колко бързо заминава батерията, а тази е 14,4v - детска играчка.
    Имах един колега викаше дай един бит, ама PH-PZ-мезет няма значение...върти с него докато спре.
    Винтовете после трябва да ги вадиш с керпеден
    Все пак казахме 200лв и даже останаха пари за някоя глезотийка

Без никакви лоши чувства пиша този коментар . Дори много се забавлявам. От както се регистрира във форума с удоволствие чета всички твои коментари, а те явно са всеобхватни, с компетентно мнение по всички теми. Като започнем от организирането на пчелин, минем през пчеларстването с различните системи кошери, маркетинга и реализацията на пчелните продукти и стигнем до направата на кошерите. Последното ми дойде малко в повече... В стила на поста ти по-горе мога да кажа, че за направата на 1 кошер трябват ръчен трион, дърводелско ренде, тесла, гвоздеи и лепило . Не 200, а 20 лв стигат, нали...
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •