Аха, сега разбирам защо за теб нищо не е вредно.Цианкалия отровен ли е? Да, категорично, защото убива в 99.9% от случаите.
Аспартама (захарина) вреден ли е - НЕ, категорично, защото в 99.9% от случаите вредни последици не се наблюдават.
ГМО-тата вредни ли са, след като в 99.9% от случаите също няма никакви проблеми? Отговорете си сами......
Аз пък съм на точно противоположния полюс. Реално погледнато, ВСЯКА ЕДНА ХРАНА е вредна, дори и най-полезните като например киселото мляко и меда. При самия процес на извличане на енергията от въглехидрат или аминокиселина се отделят ОТРОВНИ вещества, които организма изхвърля. Всяка клетка в човешкия организъм може да произведе определено количество енергия преди да сдаде багажа от самия процес.
Всички сме на едно мнение че свободните радикали са вредни за човешкия организъм нали?
Печеното на скара месо е пълно със такива. Но въпреки това да има някой, който смята че една хубава сочна телешка пържола на скара ще му навреди? - аз по-скоро смятам че може да помогне.
Бадемите са богати на отровното вещество Амигдалин, което пък се разпада още по-лесно (вкл. и в организма) на още по-отровните Бензалдехид и Цианид. Да попитам, някой да е на мнение че една шепа бадеми всеки ден ще му навредят? ( ако човек без да иска се задави с някой бадем и умре, това е друг въпрос)