благодаря за съветите утре ще направя всичко което казахте/ мен ме притесняват рамките че са доста стари и восъка си е направо черен по тях. та затова мислех да сложа основи за градеж.но утре ще стесня кошера ще отнема 2 пити и ще го оставя на 10.а за градеж може да оставя само в силния кошер, та да се занимават с нещо докато дойде пашата. не че в двора ми няма какво да носят де. аз причината поради които взех кошерите са 2 основни. 1- здравословни проблеми с костите а знам че пчелите помаг доста, и дори съм се обедил от опит.
2 е че двора на къщата ми е 13 декара. имам 6-7 липи доста големи около 20тина метра. без да броя овощната градина която сам съм засадил някога. в двора имам и рекичка която минава в дерето зад кошерите. а отсреща срешу къщата е само акация, кестен, лозови насъждения, овощни градини и..... поляната в която съм настанил тези 2 кошера да не кажа голяма дума ама може би няма билка която да я няма в тази поляна. тези дни ще снимам кошерите както отвън така и от вътре та да видите по добре на какво дередже са. и същевременно ще снимам местноста и двора около къщата. та да видите местото за бъдещия ми пчелин ( живот и здраве де) да се ошлаифам в тази наука пчеларството.амбициии голями нямам за бизнес и тем подобни.. мисля да гледам най много 10 15 кошера за собствени нужди.че родата е голяма

Цитат