Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Явно не си чел стари теми, иначе щеше да знаеш, че аз си изкарвам живота пред компютъра. Занимавам се основно с организационна дейност и с ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ, което колкото и странно да звучи, е много тежка и отговорна работа. По пчелини ходя рядко, но дори и да отида, работа не върша - все пак съм шеф и моята работа е да мисля, а не да ръчкам нещо с ръцете си. Въпреки очевидния ми почти нулев практически опит, много е интересно да наблюдваш как стари пчелари се притесняват да вземат решения и идват да питат мене за неща, които те би трябвало да ги знаят по-добре от мене. Във форума по пчеларски проблеми аз съм по-скоро новобранец, който не се притеснява да пита. Ако обаче нещо го науча или реша самостоятелно да го изследвам, тогава с удоволствие споделям постигнатия резултат.

Неведнъж някой от този форум ми е казвал, че не съм пчелар, защото не ме е жилила пчела. Това обаче според мене не е вярно - един човек е такъв, какъвто сам се чувства. Аз живея с пчелите, мисля за пчелите, непрекъснато уча за пчелите, непрекъснато експериментирам едно или друго нещо, свързано с пчелите, и непрекъснато натрупвам информация, свързана само и единствено с един или друг пчеларски проблем. А дали това, което го правя, ще е полезно за пчеларското общество - това бъдещето ще го прецени и оцени. Засега мога само да кажа, че съвестта ми е чиста, и че за Българските пчелари съм направил (и смятам да направя и за в бъдеще) много неща, жертвайки много лично време и естествено много пари.

Просто приеми, че в пчеларството трябва да има и такива хора като мене. Аз върша това, което обикновенните пчелари не могат или не желаят да го свършат по една или друга причина. За да се построи една сграда, освен зидаромазачи са необходими и проектанти, конструктори и архитекти. Или пък друг пример - Айфеловата кула е на името на Айфел, но той не е направил нито една заварка по нея. Бъдещето обаче е преценило и решило кулата да се казва Айфелова, а не "Зидаро-мазаческа" или пък "Заваръчна". Може да прозвучи малко нескромно, но аз се самопреценявам като човек, който по един или друг начин ще остави следа в Българското пчеларство, и тази следа ще е за добро, а не за лошо.
Сам ли се справяш с организацията или имаш и помощници?