Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 17 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 165
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ами тогава задавай по конкретни въпроси....Например сега съм оставил лежака без майка,за да си произведе нова майка.

Наблюдател
    Регистриран
    21.11.2013
    Пчеларски район
    Килифарево
    Ами ето конкретни въпроси. След като сваля магазина(който си остана празен) и ги подготвя за зимуване трябва ли да ги стесня до плътно покрити пити минус една(както се практикува с ДБ) или не? И коя прелка да оставя отворена и коя да затворя?Кошера е разположен с лице на изток, от коя страна да е гнездото: топлата или студената?

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Veliko Tachev Виж публикацията
    Ами ето конкретни въпроси. След като сваля магазина(който си остана празен) и ги подготвя за зимуване трябва ли да ги стесня до плътно покрити пити минус една(както се практикува с ДБ) или не? И коя прелка да оставя отворена и коя да затворя?Кошера е разположен с лице на изток, от коя страна да е гнездото: топлата или студената?
    Като чета въпросите ти колега се чудя, как така не знаеш отговорите им. Та ти така добре боравиш с материала.

Наблюдател
    Регистриран
    21.11.2013
    Пчеларски район
    Килифарево
    А ти ако знаеш отговорите и имаш желание да ги споделиш, сподели ги.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Аз не подготвям пчелите за зимата-те сами се подготвят.Аз само гледам да си олесня нещата за пролетта.По принцип зазимявам мин.две сем.Когато се свалят магазините(аз неги свалям)ако има празни рамки в плодника ги изваждам(празни не съм имал),а всички маломедни рамки,ако нямат пило,минават зад преградната дъска за да могат пчелите да прехвърлят меда и да ги подсушат.Ако има стара рамка потъмняла дори да е със пило и нея мятам зад преградната дъска(такива тъмнички рамки идялно пасват за капани).На колко рамки трябва да се зазимят семействата?Предполагам,че ако рамката е достатъчно висока(1м.примерно)и има достатъчно мед във нея,може и на една рамка да се зазими.Понеже не зазимявам едно семейства в лежака затова не мисля от коя страна да е гнездото,но ако е едно сем.то само ще ти покаже къде му е добре-там където е последното пило там ще е зимното гнездо.

Наблюдател
    Регистриран
    21.11.2013
    Пчеларски район
    Килифарево
    Благодаря за отговора.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    ...Например сега съм оставил лежака без майка,за да си произведе нова майка.
    Вече имам две нови осеменяващи майки(свищеви).Освен това и първият етаж магазини е пълен и запечатан.Работят на втория(по 3-4рамки),но имайки в предвид,че майките започват да осеменяват,не очаквам да складират мед в магазините,а всичко вече да отива за изхранване на пилото.И таз година лежака ще достигне кота 100.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    И таз година лежака ще достигне кота 100.
    Хубаво това кота100 е чудесно само, че от колко семейства ,въобще колко пчелни семейства има в населеното място където е пчелина, с колко паши разполагаш това е по интересното .............

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Вече имам две нови осеменяващи майки(свищеви).
    И сега очаквай да снасят до октомври месец и дано имат достатъчно запаси за зимата.Късните майки това им е лошото ,че продължават да снасят до късно което изобщо не е добре.

Страница 8 от 17 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •