Филма е страхотен. Аз съм го гладал поне 10 пъти досега. Гледал съм го и на немски. Ако някой иска може да пратя линк към немския.
Аз доста се интересувах за този филм и намерих в нета много инфо за него. Попаднах и на едно интервю с автора в което той разказва как
е направен. Впечатлен съм от подхода му. Примерно няма професионални актьори, само пчелари играят. Фред Наги (куцичкия дето
ловеше рояка в началото) е пчелар с 20 кошера (той бил е на около 72 години през 2012). Филма е получил много награди.
Има и от източна Европа награди. От България разбира се няма награда още. Швейцария кандидатства с този филм за Оскар
(за документален филм) през 2014. Ще се решава сега през септември. Аз лично много ще се радвам той да вземе Оскар.
Авторът в едно интервю беше казал, че го е правил с желанието да го гледат максимално много хора. Това е неговото послание.
Мисля си дали не може да съберем малко пари (тези от форума) и да му ги пратим. Дори 1000 лева да успеем да съберем, той ще
се радва не толкова на парите, а че идват от българските пчелари, които са харесвали филма. Аз съм готов да дам първите 50 лева.
Ако някой има идея как точно да стане събирането/пращането да сподели. Според мене всичко трябва да е абсолютно доброволно.
Ако някой знае как, да пусне една анонимна анкета, да видим поне колко желаещи има да пращаме пари. Хубаво е, ако ще го правим
е "преди да е взел Оскар", така ще има по-голяма стойност.
Поправка. Сбъркал съм за Оскар. Предстввен е, но не е номиниран. Било е март 2014. Извинявам се!