Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Като цяло искам да направя няколко заключения:
1. Нормално е сондата за проби да е дебела до около 1 сантиметър
2. Нормално е всичкия събран мед от тази сонда ДА СЕ ВЗЕМЕ ОТ ИЗКУПВАЧА, за да може да си го хомогенизира в лабораторията с цел постигане на ПРОПОРЦИОНАЛНОСТ на пробата спрямо количеството мед за изкупуване.
3. Нормално е този мед да бъде ПОДАРЕН НА ИЗКУПВАЧА (все пак той прави 20 пъти по-големи предварителни разходи по тази бъдеща рискована сделка).
4. Нормално е ако ви кажат, че имате антибиотици в меда, да се ИЗВИНИТЕ НА ИЗКУПВАЧА, защото сте му натресли 2000 лева извънредни разходи по разследване кой е замърсителя на целия тир.
5. НЕ Е НОРМАЛНО и ЛОШО ГОВОРИ ЗА ВАС да го оплювате по форумите, само защото така ви е кефнало, и защото сте свикнали винаги да търсите вината в другите.

Много е лесно всеки да хвърля вината за собствените си грешки върху някой друг, но когато човек обвинява, трябва първо да има ДОКАЗАТЕЛСТВА. Изследвайте си меда, докажете със сертификат че няма антибиотици, и чак тогава публикувайте сертификата на форума и обвинете дадения изкупвач, че е мошенник. Тогава можем и да ви повярваме. Преди това обаче виновните ще сте вие или арендатора, който се навърта около вашите пчелини.

Също и за критиките:
Критиките са полезни, но само когато в тях има предложена РАЗУМНА АЛТЕРНАТИВА. Критика без предложена алтернатива не е критика, а ЗЛОБАРСТВО и НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. Когато решите да критикувате някого, първо си помислете "А аз как бих го направил това същото?". И ако измислите по-добър начин, ами предложете го културно на обсъждане, но не забравяйте, че може да има някаква информация по проблема, която вие да не я знаете. Затова го обсъждайте културно и като предложение, а не като оплювки и обиди.

ПС: Последните 3 постинга не са с персонална насоченост. Те са отговор на общите настроения в цялата тази тема. Не са ни виновни изкупвачите, или поне не всичките. Дайте да бъдем малко по-сдържани и по-коректни в изказванията си, и да приказваме само истината. А ако критикуваме - нека да е конструктивна критика с доказателства и с предложения за разумни алтернативи, а не просто оплювки за щяло и нещяло, дори и за положителните неща.
Всеки пчелар има разходи докато напълни тенекиите с мед , но никъде не се споменават. Защо аз трябва да мисля за разходите на прекупвача и да му се извинявам?!Ако не искаме да имаме разходи ще си търсим занимание само с приходи.
Нито един прекупвач не тръгва за проба само от един пчелар. Всеки си прави план за да му излезе максимално изгодно за да се твърди, че ние му излизаме около 100,00 лв.
При условие, че съм изкарал 250 кг. мед и му подаря един килограм са около 2,5%, ако са 10 тона вие ще му подарите ли 2,5 % количество?! Едва ли. Разликата в цената на единия и др. подарък е различна, но принципът е един.
Пищете още, че няма сметка от това да си прекупвач?! А тези защо са на пазара? Има два варианта- Или перат пари или са в сивия сектор. Както твърдите за голяма час от пчеларите.
Истината има толкова страни колкото и хора заинтересувани от нея.
Хубаво е има спорове защото така се ражда истини, но и да се налагат мнения.
Не се самозабравяйте, не сте най- великите за да си мислите че др. нямат вашата информация, знания или опит или не могат да ги придобият.
И според мен единствената критика от която има полза е ГРАДИВНАТА. Тази която ще те накара да се замислиш и намериш сам решение. Лично мое мнение.