Аз съм много повече търговец от колкото пчелар. Категорично никога не бих си позволил да се държа с партньор по този начин и не допускам да се държат така с мен. Дълго време търгувах с хранителни стоки, а там надценките и отстъпките са изпилени до стотинка. Често се случваше да се пазарим със собственици на складове за няколко стотинки на кг. артикул и след работно време със същите хора се черпехме на стойност колкото въпросната отстъпка за няколко години напред. Искам ясно да кажа, че мразя да ме правят на идиот и ми е пределно ясно, че пробите са сборни на по минимум 20-30 човека и в никакъв случай за проба не отиват килограми мед. Колкото до изказването че вземането е било "професионално" това вече ме накара да се засмея. Първо пробата се постави в буркан който не е стерилен. Второ сондата се изми пред мен на чешмата но в колата имаше приготвени бутилки с водичка ако евентуално нямам чешма. Бутилките бяха пълнени от някъде си бяха от кола, мин. вода и т.н. Трето, сондата се подсуши с яко изтръскаване. Четвърто въпросната сонда е огромна за да прави хубави дупки. Пето за дане капе мед под сондата се поставя шепичка и таке се пренася до съда за смесване. Шесто, това вече е върха, сондата се изпразва с помощта на палеца на дясната ръка който триейки нокът по хром-никела я приготвя да се топна в следващото тенеке.
Спирам да коментирам тези хора. Мисля че им отделих прекалено много време. Дано се държат коректно с останалите и само аз да съм недоволния. За мен е най важно производителите да сме добре и да отмарям по няколко минути на ден влизайки във форума, а не да се натоварвам със разкази като този или излишни спорове. Високи добиви на всички и още по високи изкупни цени, аз отивам да заселвам новия пчелин и като съм готов след няколко дни ще пусна снимки.