Здравейте момчета! Аз съм най-върлия новак във форума. Туй ще да е щото съм най-върлия новобранец кандидат-пчелар сред вазе мили люде. От около месец време си имам 4 кошера. В началото си ги похранвах, щото уж на ново място, да посвикнат. Това с първия ДБ10. Всъщност, всичките четири са ми десетки. После си взех още два. Отводки юлски. Тях пък си ги похранвах арабийската, щото ми се гледаха по слабички от първите.... Да живнат викам си. В това време на първия си му слагах с мисълта да не нападнат новодошлите в двора. И на него на богато. В края на юли си взех още един. Човека от който си ги купих (отвотки на по 4 рамки с пило и мед+строителна +по две плодникови изградени) На последния също си слагам сиропче. Следя времето и кажат ли че следващия ден ще вали, ръчка на сиропчето!!! В момента всичко е пълно. Пило, мед. Къде запечатано, къде не... Според мен де. Ама нали съм кирка новобранска... Кво да правя сега. Май съм в същото положение като автора на темата, с тази разлика че нямам кьорава рамка в магазина. В Габровския балкан съм и по ред причини, тук всичко е половин-един месец назад тая година. Четох някъде че е лошо да заземявам плодници пълни с манов мед... А тук си има перфектните предпоставки това да се случи. Най-лошото е че нямам идея какво да правя. А за момента не мога и на хелп от приятел да разчитам поне до 20.08! Колегата ако е направил нещо по въпроса, да сподели. Щот при мен мама няма вече място къде да носи. Или поне до дни това ще се случи. А не искам да им взимам медеца за зимата. Да изкарат тази, пък до година ще блажа аз. Благодаря за всяко мнение предварително!