колеги днес вече направих по пълен преглед на кошерите. на кошер отделих по около 30 мин.
1. единия е по силен от другия.
2. така и не видях пило никъде. ако е това дето е със жълти капачета имаше, или пък е прашец... НЕ ЗНАМ.. за търтиево пило съм сигурен че имаше.
3.не знам дали си въобразявам но според мен сега в кошерите има доста по малко пчели отколкото преди.
4.така и не видях майки, макар че както казах отделих по половин час на кошер.
5. младите пчелички ако са с по хубав цвят от старите има доста. гледам че едните се различават от другите. малко по пухкави са, и имат поголям жълт отенак. носят прашец
6.питите на кошерите са стари много черни ми се струват.и не всики килиики са запечатани. в 50 процента от тях има мед, търтиево пило, това с жълтите капачета ( пило или прашец. не знам със сигурност) другите 50 процента си стоят така празни.
7. около обяд имаше много пчели по самата прелетна дъска и по предната част на кошера. други по същото време летяха безборно пред самите кошери.
8.пчелите носят прашец и то доста здраво. и в двата кошера
9. единия кошер има пчели по всички рамки. а на вторият има на 10-11 от рамките.
засега не знам какво друго да каза като поосмисля и ми оегнат нещата в главата ще допиша нещо ако сега съм забравил.
10. И НАЙ ВАЖНОТО. СЛЕД ВСЯКО ОТВАРЯНЕ НА КОШЕРИТЕ В ГЛАВАТА МИ СЕ ЗАРАЖДАТ,ВСЕ ПОВЕЧЕ И БЕЗБРОИ НОВИ ВЪПРОСИ НА КОЙТО НЕ НАМИРАМ ОТГОВОРИ. изчетох доста литература тези дни. книги, стари списаня още от 70-те и 80-те. весници, сайтове и форуми. и в главата ми стана някав ад. колкото повече чета толкова повече въпроси без отговори имам.

Цитат