При мен нещата протичат по следният начин. Ползвам 10/11 литрови пластмасови туби. Пълня предварително изворна вода, понеже тази от мрежата в Добрич е много лоша. Захар 6/7 кг на туба, съответно 0.6/0.7 г инвертаза и накрая допълвам с вода, като обикновено оставям около 1 литър празно място. Слагам тубите в багажнника на колата и ги оставям да се бълникат няколко дни. Така са хем на топло /лятото/, хем на тъмно, хем захарта се разбива. Добрият вариант е оставеният 1 литър празно пространство да се допълни с чай /мащерка, червено подъбиче или друг/, но ако не съм имал време да направя такъв го допълвам с вода или го оставям така както е. По този начин в тубите се получава сироп в съотношение 1:1, но за есента може захарта да бъде и повече. Ще гледам да измеря рН-то на инвертирания сироп и да споделя резултата.