И аз да споделя нещо. Взех си отводки на 10.06.14г на 4 рамки. Поставих ги в кошерите като добавих между тях рамки за градене или по точно по 3 рамки в четирите кошера. Сложих им и храна по 0.5 кг. на кошер производител: BKV /сръбска май се води/. След три дни рамките бяха изградени и майката дори беше снесла в тях, с изключение на единия кошер където поставих пластмасови основи. Добавих отново рамки по 3 в двата кошера и по 4 в другите два кошера с което се напълниха. Отново им сложих от същата храна но по един килограм. Напръскаш също пластмасовите основи със захарен сироп /както ме посъветваха тук във форума/. След още три дни ги проверих: от храната беше останало само найлона като се получи и първия път. Имаше и по една почти цяла рамка не изградена в кошер. Но пластмасовите който бях напръскал със захарен сироп бяха почти изградени и имаше дори снесено в килийките. Реших да поставя магазини. Така и направих. Това се случи в първата седмица на м. 07.14г /ако не се лъжа но във вкъщи си имам записано на тетрадка/. НАЙ накрая стигнах до нещото което исках да споделя. До настоящия момент нямам една килийка изградена на магазинските рамки. Имам пластмасови и със восъчни основи. Но както казах пчели има в магазина но няма градеж. Мислех си да ги отстраня магазините но реших да ги оставя така ще им е по широко и по прохладно. И за информация само пчелите за порода "Родопска пчела". Кошери ДБ 2 бр. - 10 рамкови и 2 бр. - 12 рамкови. Поздрави и успешен ден на всички.
![]()