Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 98

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    и пак за персонала има хора които за 40 процента от работното време свършват 2 дневната работа на други такива и е демотивиращо за тях да работят повече при положение че вземат едни и същи пари
    но пък за шефовете те са безделници понеже не се шушкат по цял ден с имитация на работа

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Благодаря, г-н Матеев.Отговора ми даде много повече отколкото очаквах.Повече няма да питам.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от joromainata Виж публикацията
    и пак за персонала има хора които за 40 процента от работното време свършват 2 дневната работа на други такива и е демотивиращо за тях да работят повече при положение че вземат едни и същи пари
    но пък за шефовете те са безделници понеже не се шушкат по цял ден с имитация на работа
    На 100% нещата са такива каквито ги описваш и то най-вече в държавния сектор! Тези дето вършат работа обикновено им се възлага и допълнително такава, понеже онези другите няма как да я свършат или поне не като хората. Това им е от ясно по-ясно на някой от шефовете, но пък на тях им е "гъдел" тези дето нищо не вършат да ги величаят и да им чешат ..... Това, ако бе една частна фирма от дълго време да е фалирала, но държавния ресурс е неизчерпаем и някои така си живуркат до пенсия. Онези другите дето все пак вършат работа рано или късно им писва, но от тях се очаква да работят и само да работят и ако дори само се опитат да скатаят, най-малкото шефа им ще "навири джуки" или ще им размаха пръст!
    Keep Walking...

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Не се сдържах,и въпреки ,че темата е друга да дам моите 5 ст.
    Провеждам интервю за работа с препоръчан от приятели младеж.Усилено обяснявам какво работим,как,кога,колко...Мла дежа ме гледа умно и казва:
    -Началник да не ти губя времето,но искам да питам нещо.
    -Слушам-казвам аз
    -Аз всяка година от 1 до 20 август ходя на екскурзионно летуване.Можеш ли да ми гарантираш ,че тогава ще бъда отпуска?
    -Е,точно тогава ни е най-ангажираното време,да е 5 дни-да, но за 20 ми е трудно да обещая.
    -Е благодаря за отделеното време.
    И човека са тръгна.Пояснявам-става въпрос за работа в мултинационална фирма, с всички осигуровки и прочие.
    2 интервю(след 2 дни),друг служител:
    Кандидат служителят ми казва:
    -Аз в четвъртък няма да идвам на работа!
    -Защо?
    -Ами тогава ми е полов ден-ходя при една женена и само тогава е възможно,та няма да идвам на работа!
    И двамата поеха по собствен път, но оценявам ,че бяха честни и споделиха своите желания предварително.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Няма идеално добър или идеално лош работник. Винаги е нещо по средата. Всеки един човек си има както достойнства, така и недостатъци. Задача на мениджъра при разпределение на задачите е да прави така, щото да ползва добрите черти на всеки един работник, и да подтиска лошите. Това е голямо изкуство, граничещо с висшия пилотаж. Например имам перфектен работник и служител, но е много муден. За сметка на това каквото направи, винаги го прави безпогрешно, и винаги го прави така, както трябва да се направи. В същия отдел има друг служител, който е коренна противоположност. Всичко го прави много бързо, чак се чудиш как успява. При това обаче допуска много грешки (при проектиране в проектите на хората) и задължително някой трябва да върви след него и да отстранява тези грешки. Има и трети, който е голяма мърда и заплес, но все пак някой трябва да свършва къртовската работа, и непрекъснато да завръща мърдата в правия път. Има и едно момиче, което не е много компетентно в материята, но за сметка на това е съвестно, послушно, педантично и изпълнително. И ето ви колектив, в който нито един работник не става, погледнат сам по себе си, но когато работят в група, заедно се допълват и компенсират, и крайния резултат е много добър продукт (готови проекти). Когато искам нещо да стане както трябва, поръчвам на мудния, но качествен. Когато бързам нещо, зная че бързака ще го претупа, а момичето след него ще открие грешките и ще ги поправи. Планомерната дейност винаги се започва от мърдата и заплеса, който отхвърля значителна част от работата, ако му висиш на главата, и го завръщаш да кацне на земята, а после останалите довършват (допрецизират) останалото. Колкото и да е невероятно, с такъв колектив съм успял да стана фирма номер 1 в соларния бранш. Е има и други служители, но просто дадох пример за това, че всеки един бизнесмен може да се опита да построи хубава състезателна кола от скапани и дефектни части, и колкото и да е невероятно, понякога това е възможно, стига на всяка една част да се намери вярното място в сглобката, където да се ползват само нейните добри параметри.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Какво стана с фото сесията?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •