Цитат Първоначално публикувано от yuri
Е как се получава това, че са усвоени милиони, а същевременно пчелните семейства намаляват? Защо аз като работещ трябва да плащам данъци и осигуровки, а тези които си изкарват прехраната с пчеларство не. Е аз не съм съгласен с такава дискриминация. Вярно ролята на пчелите в подържане на екоравновесието е безценна и по тази причина пчеларите производители нека получат данъчни облекчения, но не да не плащат нищо.
Казвате, че много пчелари се отказват от занаята и намалят броя на кощерите си. Няма причина да не вярвам на думите ви, но личните ми впечатления са точно противоположни. Е осен някой дядо в много напреднала възраст, но причината е физическа невъзможност да обслужда кошерите си.
Юрка използвам твоя цитат като въведение,за клипа по долу - не за да се заяждам със теб,но ето ги отговорите на всички постановки които си изложил.

http://bnt.bg/bg/news/view/52219/izm...eli_v_dobrudja

не само,че не искам да плащам данъци и осигуровки,но и ще се постарая да не плащам - също така вече изгубих всякакво желание,за по сериозна инициатива относно субсидиите .... изобщо не искам да кандидатствам и да излизам на "светло".

Дори нещо друго - носейки отговорност за себе си и думите ми, и аз съм на път да се откажа от занаята,точно в момента със тези проблеми които имам,ми трябва само едно такова натравяне на пчелите и повече бога ми няма да пипна кошер,хващам и продавам всичко - ремаркета,центрофуги,около 150 ДБ сандъка със рамки и два магазина + материал за около още 100 и изобщо целия пчеларски инвертар,дори и двора ще продам,всичко ........

Няма държава,нямаме права,няма и носене на отговорност за нарушилите законите - не само,че загива пчеларството във България,ами вече е почти загинало!!!