Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 315

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И миналата година така ги зазимявах след 12 подхранваня с рядък сироп и витамини за стимулиране на майката, но тази ще добавя Нозевит + заради влажното време и второ третиране за акар защото ме натискаха гадините.
    Даже миналата година направих доста глупости, но топлата зима ме спаси.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Моят план започна сега подхранване+витамина (300гр) до 15.08 в тоя период две подавания със Нозевит + и Апифит ,след това до запасяване +витамини(по големи количества със по голяма захарност, може инвертиран да ползвам зависи какви ,ще са необходимостите) до 30.08.после четири под хранвания през четири дена със Нозевит + и Апифит до средата на септември.За акара 4 пъти чрез напръсквания със разтвор на ОК през 7 дена ,и Октомври едно третиране със мъглообразувател (Фогер).
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Еййй аз още на море не съм ходил а хората се зазимяват вече То верно, че пчелите ги храним вече по-добре от децата си.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Аз също нямах нито едно загинало семейство миналата зима и ще действам и за тази по същия начин: Някъде през септември 2 третирания с оксалова киселина през десетина дни, после им казвам, че са зазимени и това е. Никакво стесняване, пренареждане, подхранване и подобни щуротии. Към средата на октомври ще сложа и мишкарниците. ( Тази година забелзвам , че има доста повече полски мишки от други години)
    Ако вървиш след муха, ще стигнеш до лайно...

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Пчелите загиват от глад,не от студ.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Пчелите загиват от глад, не от студ.
    Това си е доста фалшива истина. Дефакто е така, но при под минус 12-13 градуса консумацията на мед скача 6-7 пъти, което води до повишена влага в кошера, повишен риск от стомашни проблеми, нозматоза и така нататък. Така че зависи за каква зима говорим. Много хора хранят януари, февруари, но според мен това е все едно да спреш маратонец 5 километра преди финала и да го натъпчеш със свинско.

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    и скафандър слагам и димогенератор паля за всеки случай да имам запален под ръка иначе ги работя така как съм на снимката
    а за стълбичката верно трябва доста е трудно вече на тази височина аз стъпвам на празен корпус

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Пчелите загиват от глад,не от студ.
    И аз съм против тази "поговорка." Зависи от много фактори през които ще преминат пчелите по време на този СТУД за който говорим. Много пчели са умирали и ще умират макар плодниците да са пълни с мед и обратно. Пчеларят е основният фактор, който да отрегулира начина за благоприятното презимуване на пчелите.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колеги,всички обичаме пчелите си,но в стремежа да ги улесним,не им вършим голяма услуга.Все едно имате малко дете,което постоянно обличате дебело,пазите го да не се изцапа и т.н. и накрая резултата ще бъде един често задаван въпрос - къде сбърках?

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2014-07-06 14.27.46.jpg
Прегледи:      734
Размер:	243.6 KB
ID:	1795Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2013-06-26 13.03.52.jpg
Прегледи:      738
Размер:	151.4 KB
ID:	1796моите 3 та година ще зимуват на мрежесто дъно и нямам оплаквания а и добре се развиват

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •