Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от Nevena*K Виж публикацията
    Аз отскоро се занимавам с пчели и моля да ми обясните следното: ако отводката ви е 10 ДБ и е изпълнила всички междурамкови пространства, то кога тази отводка ще стане семейство?
    Може би не съм се изказал правилно извинявам се ,става въпрос ,че взех отводка на 4 рамки и сега вече тази отводка се е развила на 10 рамки ,това исках да кажа но съкратено, може и семеиство да се нарече, незнам просто исках да дам мнението си от поста на колегата.Аз също се занимавам от скоро и също не съм много в час и не мога да дам определение кога една отводка може да се нарече семеиство

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от jnev Виж публикацията
    Може би не съм се изказал правилно извинявам се ,става въпрос ,че взех отводка на 4 рамки и сега вече тази отводка се е развила на 10 рамки ,това исках да кажа но съкратено, може и семеиство да се нарече, незнам просто исках да дам мнението си от поста на колегата.Аз също се занимавам от скоро и също не съм много в час и не мога да дам определение кога една отводка може да се нарече семеиство
    когато е к-штата п-лна с хора, тогава е семејство, просто.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    И аз да споделя нещо. Взех си отводки на 10.06.14г на 4 рамки. Поставих ги в кошерите като добавих между тях рамки за градене или по точно по 3 рамки в четирите кошера. Сложих им и храна по 0.5 кг. на кошер производител: BKV /сръбска май се води/. След три дни рамките бяха изградени и майката дори беше снесла в тях, с изключение на единия кошер където поставих пластмасови основи. Добавих отново рамки по 3 в двата кошера и по 4 в другите два кошера с което се напълниха. Отново им сложих от същата храна но по един килограм. Напръскаш също пластмасовите основи със захарен сироп /както ме посъветваха тук във форума/. След още три дни ги проверих: от храната беше останало само найлона като се получи и първия път. Имаше и по една почти цяла рамка не изградена в кошер. Но пластмасовите който бях напръскал със захарен сироп бяха почти изградени и имаше дори снесено в килийките. Реших да поставя магазини. Така и направих. Това се случи в първата седмица на м. 07.14г /ако не се лъжа но във вкъщи си имам записано на тетрадка/. НАЙ накрая стигнах до нещото което исках да споделя. До настоящия момент нямам една килийка изградена на магазинските рамки. Имам пластмасови и със восъчни основи. Но както казах пчели има в магазина но няма градеж. Мислех си да ги отстраня магазините но реших да ги оставя така ще им е по широко и по прохладно. И за информация само пчелите за порода "Родопска пчела". Кошери ДБ 2 бр. - 10 рамкови и 2 бр. - 12 рамкови. Поздрави и успешен ден на всички.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2014-06-21 10.20.15.jpg
Прегледи:      219
Размер:	129.6 KB
ID:	1791

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Трябвало е да пуснеш по една или две корпусни рамки с пило през магазините и може би са щели да започнат да изграждат магазина.
    Поне при мен така стана. 4-5 дни не погледнаха магазините, пуснах по една рамка със запечатано пило и веднага започнаха да градят.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Трябвало е да пуснеш по една или две корпусни рамки с пило през магазините и може би са щели да започнат да изграждат магазина.
    Поне при мен така стана. 4-5 дни не погледнаха магазините, пуснах по една рамка със запечатано пило и веднага започнаха да градят.
    Ясно. Може тези дни така да направя. Или вече ще е късно за тази процедура.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    Ясно. Може тези дни така да направя. Или вече ще е късно за тази процедура.
    Зависи дали имаш паша.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Зависи дали имаш паша.
    Значи го отлагам за пролетта. Сега останаха само треволяци по ливадите, който не са кой знае колко много.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ами отлагай и отлагаш и първата ранна паша, ако имаш такава. Чак се чудя, не четете ли форума? Кой ти каза, че от пълен плодник се качват в магазин с ВО и почват да градят??
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •