В началото и аз мислех да записвам на диктофон прегледите, направих си специална програма под Excel където в началото въвеждах данни, но с времето минах към най лесният и прост начин а именно записване на хартия . Според мен каквито и да е видео или звукови записи усложняват нещата , не че няма да вършат работа ,но представете си днес сте прегледали 60-70 семейства утре пак толкова вдругиден пак и така събраният материал трябва след това да се обработва няколко часа. В началото на една тетрадка за всяко семейство бях оставил по един лист в които записвах всичко за семейството , но това водеше до неудобството след прегледа и обобщаване на резултатите или планиране на бъдещи мероприятия, падаше едно разлистване по няколко пъти. В момента цялата информация за 100 семейства я систематизирам на 3 листа А4 като в най лявата колонка е номера на семейството, над най горният ред датата на прегледа и за всяко семейство разбира се със съкращения при писане на букви, което ми се налага по рядко, повече нанасям цифри например брои рамки поставени за градеш , количество мед в магазина , на пролет и есен брои междурамия с пчели и други. И така след прегледа набързо преглеждам таблицата и знам следващият път кога и какво ще правя.
Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Снимки0142.jpg
Прегледи:      352
Размер:	99.2 KB
ID:	1669