Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 29

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jojonov Виж публикацията
    Е ако се ползват само женски детайли ( с по-голямата повърхност), няма ли да се компенсират луфтовете по дължината на рамката?
    Доскоро ползвах пластмасови уширители, много по-добри са от онез ламаринените. По някое време свършиха обаче и взех да карам без уширители, но не ми се получава добре- като свалям-качвам корпуси се надиплят плътно рамките или някоя рамка, която има восък на долната летва, се килва и се опира в съседната. И реших да слагам релси с разделител, ама пластмасови. Обаче не намерих. Ако се навиеш да пуснеш на матрицата такива-супер. Ако ли не- може ли да поръчвам само от единия вид от предлаганите от теб уширители? И айде без пирончета, ако може, да минаваме- няма нужда да разнасят куриерите железа из България, като ги има в смесения магазин на село.
    Пирончетата са само 5% от цената. Сложих ги в комплекта защото прецених, че така е по-добре за пчеларя и ще го облегча. Иначе представи си - първо отиваш до магазина и губиш 1 час път и 1 литър бензин, после вземаш няколко образеца, за да пробваш с кой ще се кове най-добре. На другия ден се връщаш и искаш да купиш 100 грама, но продавача ти казва, че минималното количество е 5 килограма. Всъщност точно моя модел пирончета излизат от производителя в кутии по 25 килограма. И така накрая ще си похарчил 10 лева за бензин, ще си загубил 2-3 часа и ще се сдобиеш с 20 000 излишни пирончета, и всичко това защо????? За да икономисаш 50-60 стотинки от мене? Ами ако ги няма в магазина точно този размер, който ти дори не го знаеш какъв е?

Колкото до това дали може само от единия размер - може, ако вземеш цял чувал. Иначе не си струва главоболието. Не случайно съм написал в обявата какви точно комплекти продавам. Ами това са комплектите и точка. Иначе ако започна да слушам всеки един желаещ, ще трябва да направя 1000 разновидности - с по 33 детайла, с по 17 детайла, с късо гвоздейче, с дълго, ако може зелени или сини детайли, с кесийка, без кесийка и т.н и т.н. Съжалявам, но няма как това да стане, защото стойността на труда по организацията на всичко това ще надхвърли мизерните стотинки, които съм си сложил за надценка.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    За 2500 рамки пирончетата тежат малко под 2 килограма. И понеже е почти сигурно, че ги няма във всеки един селски магазин, пак ще ти се наложи да ги купиш от интернет и пак ще платиш куриер за 2 кг. Не ме разбирай погрешно. Не ми пука дали комплекта ще е със или без пирони. Дори на мене ми е по-лесно да е без. Просто си мислех че правя добро, слагайки ги и тях, а то се оказа че съм сбъркал. Мисля си обаче, че ако бях направил комплектите без пирони, тогава пък някой друг щеше да ме критикува защо ги няма. И пак щях да съм сбъркал.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Комплекта както е оформен е идеалния вариант.jojonov Двата различни пластмасови елемента (трапец от едната страна и равно от другата). е когато заклейват повърхноста да е по малка за това се продават така комплект от два различни пластмасови елемента . Който си търси нещо разбито като детайли има ги в пчеларските магазини(бакалий)
    Милен Михов

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Самият детайл е разработен да се кове с пиронче, и то точно с това пиронче, което е в комплекта с него. С такер не става. С игли не става. По-голямо пиронче няма да влезе в отвора. Същото важи и за главичката, за която има специален жлеб в детайла. С по-малко пиронче не става - детайла хлопа. Въобще този детайл е разработен за това пиронче и е близко до ума, че пирончето трябва да е в комплекта.

Сега трябва да започнеш да ме убеждаваш, че производителите на леки коли трябва да ги продават небоядисани и без джанти и гуми, защото разбираш ли има клиенти, които искат сами да си ги боядисват и тунинговат.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Миналата година си ги ковах с Такера и все още си стоят по рамките не са мрънали
    Милен Михов

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    За комплект от 400 рамки пироните струват само 1 лев. За този лев ли беше цялата тази олелия?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Лично , аз съм доволен от разделителите .

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •