Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 200

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от brusa Виж публикацията
    Моята отвотка е на 10 рамки в 12 рамков Дадан-Блат и изгражда една плодникова ВО за 1 ден така че за ако и сложа в плодника една магазина ВО ще я изградят за половин ден.Ако седи 2 дена майката ще ми снесе яйца тека че утре ще и сложа магазина и в него ще слага да ми градят
    Добре след като не си изпълнил плодника ,защо ще слагаш магазин според мен няма да се качат, освен ако няма много обилна паша.Аз на една моя отводка 10ДБ всички рамки изпълнени ,пчела много сложих и магазин с 10 рамки 7 дена не бяха ги барнали почти е и пашата е малко слаба, но качих плодникова пита с пило горе и ги оставих ,сега като отида ще видя има ли ефект,а на друга отводка също 10 дб И сложих магазин ама с 5 рамки, и пак е оставих и сега ще дебна да видя кое се справя по добре.Но моито мнение е че след като не си изпълнил плодника няма смисал от магазин ,освен да преграждаш и да го оставяш на 10 рамки.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Купувам си от един магазин за гълъби. Човека е свестен - консултира ме, разказа ми за плюсове и минуси на различните препарати, обясни ми дозите и как се процедира при третирането. Около 1000 кошера есента и пролетта ги третирах с по два литра препарат от по 240 лева литъра. Общо едно третиране ми излиза около 50 стотинки на кошер или лев, ако се прави пролетно и есенно третиране. Есенното според мене е задължително, а пролетното - пожелателно, но аз го правя и него. И пу-пу-пу да не ми е уроки, но досега болест не съм виждал.

http://galabari.com/Za-pchelite-c-33...rueq6vo8ed60q5

Този препарат аз също си го взех, но от друг сайт още не съм го използвал, но сега за есенното ще го направя, но имам въпрос може ли да ползвам Нозевит и в същото време да сложа и лентички за акара или не може по едно и също време.А това е сайта ако някои се интересува цените са еднакви
    http://www.mevi-bg.com/Preparati/Nozevit.html

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Точно по време на лентичките го слагам и аз, както пролет, така и есен. Третирам на два пъти през 8-10 дена.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Ще градят при малко паша и сироп постоянно 2ч.вода,1ч.захар.Сложи и ограничителна дъска през магазина.Към сиропа може да добавиш и стартер или витамини ,с цел майката да снасяпо усилено.

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •