Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 66
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Матеев, технологията на помощните семейства съществува само на изток (където още от времето на соца на един пчелар се зачисляват не повече от 150 ДБ)
    Как се постига това при 1 000 или 50 000 кошера, когато за тях се грижат само НЯКОЛКО човека.
    В страните с развито пчеларство се набляга на удължаване живота на пчелата, посредством намаляване на средното й количество работа ( както и промяна на работните им навици - при неблагоприятно време по-добре да си стоят удома и да мързелуват!) в определни моменти през годината, по този начин запазвайки повече пчели преди пашата

Павел - Оксална Киселина.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Аз знаех,че това ще предложиш.Ползвам рецептата с пулверизатор и съм доволен,но имам съмнения, че все пак изпарения биха увеличили съдържанието на оксалната киселина в меда,а това не ми се нрави.Имаш ли твърди доказателства че не реагира с меда който внасят?Все пак съм загрижен за здравето на клиентите си.Иначе я ползвам когато няма паша.Какъв съвет ще дадеш за подхранката с протеин по време на пашата?

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    .Имаш ли твърди доказателства че не реагира с меда който внасят?
    НЕ. Но аз нямам твърди доказателства и че рецептата действа. Това са неща които приемам на доверие. Все пак оксалната киселина орално погълната е вредна и за пчелите ( заради относителното тегло вероятно в много по-голяма степен отколкото за хората)

По време на паша е безсмислено да се слагат протеинови питки
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Колеги,колегата Скутелатор ми напомни за ситуацията в която съм аз в момента.Всички в района на Странджа очакваме да започне отделянето на мана(дано).Забелязах,че тази година популацията на вароа е голяма при мен.Как да процедирам август месец при условие,че е възможно да върви още пашата от мана(пак повтарям,дано)?Как да боря вароата и как да угоя зимните пчели,без да смеся подхранката с пашата и да замърся меда с използваните средства против кърлежа?
    Не е само при теб, имам пчели на няколко места и в различните региони е така. Пчелните семейства не са заслабнали! Като махна магазините след месец, ги почвам!

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    ...Притежателят на пчелин не винаги може да бъде смятан за пчелар, ако работите по пчелите му е поверена на друг човек."
    Сещам се за един такъв тук от форума.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Тази сентенция ми прилича на избиване на комплекси за малоценност. Имаше един такъв и в моделисткия форум, заради който го напуснах този форум и крака ми повече не стъпи там. Казваше се Грабчев и за него любимата тема беше непрекъснато да повдига въпроса кой е моделист, и кой - не. Ха-ха според него моделист е само този, който ден и нощ в мазето си стърже дъски с пилата и рендето и от нулата си прави самолет или хеликоптер. Така е било едно време преди 40 години, и само такива стържещи дъски хора имат правото да се наричат моделисти. А тези, които си купуват готови части от магазина - те не са моделисти. Ха-ха.......

Та и сега със Зуница е същото - той не пропуска момента да ме клъвне за нещо, няма значение за какво. Важното е конфликт да се предизвика. Аз обаче си трая, но вътре в мене постепенно се набира, набира, и е въпрос на време да прелее .........

А пък това да започваме да спорим кой е пчелар и кой - не - това е велика глупост, и само на конфликтна личност може да му хрумне да поставя този въпрос на обсъждане във форума.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Мрежестия отвор през зимата отворен ли е (целогодишно)
    Да, целогодишно е отворен.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    И както сте почнали, да дадем и определение: Що е то ПЧЕЛАР?Притежателят на пчелин не винаги може да бъде смятан за пчелар, ако работите по пчелите му е поверена на друг човек."
    Странно защо този въпрос във форумите за животни, крави,овце и т.н. ГО няма! А и там знанията си трябват!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Еми щото не е някак си престижно да се провикне някой и да каже: "Вижте ме всички колко съм велик КРАВАР!"

Поледния пост на Матеев ме подсеща да се извиня на всеки, който по някакъв начин съм засенал с подигравателното или саркастичното си поведение понякога. Нека думите ми винаги да се разглеждат в най-положителния и забавен смисъл, колкото и да е трудно това в подобни ситуации.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Ха ха ще се напикая от смях....

Разликата между Матеев и другите са няколко нули в постовете, нищо друго. Примерно на него му трябват 800 майки на мен 80 а на някой друг 8. Не е нужно някой да се комплексира от големи цифри.

След малко ще ви пусна клип на парен нож за 4 лева, който вьрши сьщата работа като този от 400 лева. (сьвсем сериозно)

П.С.
    Ето и клипа:
    http://pchelari.com/forum/showthread...1701#post41701
    Този пост е редактиран от m_pchelari; 16.07.2014 в 21:17.

Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •