Съгласен съм със забележките. Нека да ги систематизираме още веднъж:

ДОБЪР ПЧЕЛАР - във всеки един момент от време ЗНАЕ какво е положението във всяко едно семейство и целенасочено РЕГУЛИРА И КОНТРОЛИРА БЪДЕЩОТО състояние на това семейство към една точно определена бъдеща дата (напр. началото на силна паша в собствения му регион).

СЛАБ ПЧЕЛАР - във всеки един момент от време ЗНАЕ какво е положението във всяко едно семейство, но понеже не е в състояние да прилага знания за бъдещето, много често знанията за настоящето са свързани с КОРИГИРАНЕ НА ВЕЧЕ НАПРАВЕНИ ГРЕШКИ.

НЕКАДЪРЕН ПЧЕЛАР - не е много наясно с това какво е положението СЕГА, да не говорим пък за планиране на бъдещето или пък за някакви компенсиращи грешките действия от настоящето.

За да не се сърдят или обиждат част от колегите във форума, аз чистосърдечно ще си призная, че съгласно собствената ми самооценка аз съм някъде по средата между НЕКАДЪРЕН ПЧЕЛАР и СЛАБ ПЧЕЛАР. Още не съм си решил проблема с това да знам какво се случва СЕГА, а камо ли да прогнозирам и планирам БЪДЕЩЕТО. Работя по въпроса денонощно и живея с надеждите, че до 2-3 месеца точно и ясно ще знам какво се случва СЕГА (СЛАБ ПЧЕЛАР), а през зимните месеци ще отработя и технологията за КОНТРОЛИРАНЕ НА БЪДЕЩЕТО (ДОБЪР ПЧЕЛАР). Ха-ха - това са планове, надежди и добри намерения, но нали знаете, че "пътя към ада е постлан с добри намерения".........