Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 16 от общо 16
    Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от dragomir1966 Виж публикацията
    Здравейте,имам 4 отвотки на 7 рамки ДБ10.Подхранвам ги със сироп 500мл през ден.Но от известно време има приток на нектар(цъфна слънчогледа) и пчелите започнаха да задръстват плодника с мед.Въпросът ми е,да им сложа ли магазин с 3-4 магазинни основи за да ги изградят или да сложа 1 плодникова основа в плодника за да има къде да снася маиката?Да продължавам ли да подхранвам със сироп?Благодаря предварително.
    Най силната ти отводка от към пчели,за колко време ти изгражда 1 плодникова пита?

Наблюдател
    Регистриран
    28.06.2014
    Пчеларски район
    gr.Tervel
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Най силната ти отводка от към пчели,за колко време ти изгражда 1 плодникова пита?
    Най-силния ми кошер гради за около 3 дена,защо питаш?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ами сети се сам де?!?
    Слагаш една основа, храниш вечер, след 2-3 дни като е изградена - пак слагаш нова, храниш и така докато напълниш плодника, пък нали и магазинни рамки искаш да ти градят...

Наблюдател
    Регистриран
    28.06.2014
    Пчеларски район
    gr.Tervel
    Благодаря на всички за изказаните мнения и за указаната ми помощ.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Един дядо се ударил с дъска по ташаците и се наложило да ходи на доктор.Бабата го предупредила :"дядо,като отидеш при доктора няма да казваш, че си се ударил по топките,а така,със заобикалки ще му кажеш на човека,той е умен,ще те разбере". Отива дядото и почва :"докторе,абе да знаеш, една дъска кат взе да ма заобикаля,заобикаля и накрая кат ма трясна по топките".
    Та и с нашите съвети горе долу така.Консесуса е гради плодника,подхранвай по-малко,с разреден сироп,може от другата страна да им вмъкваш и по една магазинна,или да изчакаш да понапълнят плодника и тогава да сложиш магазин.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    За да преценя дали семействата са готови да бъдат натоварени с повече работа.Три дена е добре но първо развий семействата до 9-10 плодникови рамки.Преди да са изпълнили плодника с рамки и пчели не им слагай магазин.А има и друг момент че дори и да успееш някакъв мед да извадиш той едвали ще бъде чист,щом храниш с захарен сироп.Най важното за теб във момента е как да развиеш колкото се може по силни семейства за зимата.

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •