Тази година е годината на слънчогледа , пчелите около Бургас се движат с по 15 кг на седмица ,повечето са на 3 и4 магазина и заливат докато го сложиш слънчогледа ще ни изправи на крака.
Тази година е годината на слънчогледа , пчелите около Бургас се движат с по 15 кг на седмица ,повечето са на 3 и4 магазина и заливат докато го сложиш слънчогледа ще ни изправи на крака.
Голям,голям,колко да е голям... плодника ми.Днес хванах две височайши особи да вършат забранени неща в магазините ,та се наложи малко ротация.Добре че реших да ги прегледам всичките.Нали уж се готвя за мана,пък то на някои, долните корпуси само прашец горе запечатано пило и чакам аз армията да превземе Странджа.Имаше и отличнички които си се самообслужваха и в двата без чужда помощ.На тез мързеливите им вдигнах мерника и ще се развеждаме май.
Определено слънчогледа ще ни компенсира. Другата седмица ще стане ясно
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Казвате че маната текна,но при мен няма нищо.Вчера ги прегледах.Ако може някой да даде сведение има ли,няма ли.А тоя дъжд който вали в момента ще измие всичко.
Въобще, къде са ти разположени кошерите?
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Ново Паничарево.
Сльнчоглед 2014 при мен вече е в историята. От 2 дни се вади мед, като при 25% извадка резултата е средно по 32 кг. от кошер. Това е всичко за сезона, пьрво вадене кориандьр и сльнчоглед (друга паша нямам). Дано обаче не е последно, магарешкия бодил ми е последната паша.
За сега добива ми е на 65% от хубава година. Ако всички колеги даваха подобна информация можеше да имаме по-ясна картина за положението а от там и за цената на меда.
При мен слънчогледа прецъфтя и така не видях запечатана пита с мед.Много слаба година сравнение с предишната,ето днес пак валя.Поне се моля да извадя на половината колкото миналата на никой няма да кажа.Семействата силни,но мед прекалено малко.
И за капак днес започна да има нападение.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))