Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    29.05.2014
    Здравейте искам да задам въпрос свързан с подхранването с питки. До колкото аз разбирам те се слагат върху някакво найлонче което е сложено над рамките на плодника. Хубаво де но при мен когато слагам възглавницата на кошера почти винаги мачкам по някоя друга пчела, почти не остава никакво място между рамките и възглавницата.
    Мерси предварително!

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от RDV_83 Виж публикацията
    Здравейте искам да задам въпрос свързан с подхранването с питки. До колкото аз разбирам те се слагат върху някакво найлонче което е сложено над рамките на плодника. Хубаво де но при мен когато слагам възглавницата на кошера почти винаги мачкам по някоя друга пчела, почти не остава никакво място между рамките и възглавницата.Възглавница а ми е като тази http://beehivesbg.com/images/vazglavnica.jpg. Вътре в нея съм сложил стиропор 5см и хранилката - това правилно ли е?
    Мерси предварително!
    Питките се слагат през зимата, когато е студено и пчелите не излизат.
    Върху рамките можеш да сложиш една-две летвички, върху тях питката и завиваш с надупчен найлон, който оставяш прегънат на 2-3см в задния край на корпуса, така че да има вентилация и да не мухлясват студените страни на кошера. Горе можеш да покриеш с някое парцалче, за да се позатопли. От долната страна на найлона кондензира малко влага, която пчелите ползват за усвояване на питката. Освен това питката става мека от топлината в гнездото.

Потребител
    Регистриран
    29.05.2014
    Здравейте искам да задам въпрос свързан с подхранването с питки. До колкото аз разбирам те се слагат върху някакво найлонче което е сложено над рамките на плодника. Хубаво де но при мен когато слагам възглавницата на кошера почти винаги мачкам по някоя друга пчела, почти не остава никакво място между рамките и възглавницата.
    Мерси предварително!
    възглавницата ми е като тази от линка. вътре в нея има стиропор 4см със изрязано място в него за хранилката.
    http://pchelarbg.com/products/%D0%B2...D%D0%BA%D0%B0/

Наблюдател
    Регистриран
    03.07.2014
    Мерси предварително!
    под възглавницата трябва да има заковани летвички,около 1см!
    е поне при мен е така :Д

Наблюдател
    Регистриран
    03.07.2014
    дупката на дъното задължително ли трябва да е отворена.Щото не искат да запечатват меда!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от v.zidarov Виж публикацията
    дупката на дъното задължително ли трябва да е отворена.Щото не искат да запечатват меда!
    Хубаво е да е отворена за да има повече приток на свеж въздух, но това няма нищо общо с запечатването. Когато вентилират меда ще го запечатат.

Наблюдател
    Регистриран
    03.07.2014
    защо някои пчелари слагат вместо табла някакъв плат ?

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Средков казва, че този плат, след като го запушат с прополис, става като доктор на пчелното семейство. Той препоръчва да стои целогодишно.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Имам въпрос - ако се ползва чрез пръскане и се комбинират и двата препарата Апифит и Нозевит,ефекта същия ли е както и при другите начини на приложение или ефективността е по-слаба?

Наблюдател
    Регистриран
    03.07.2014
    какво мислите вместо боя да се лакират кошерите?
    хем и ще се вижда красотата на дървото

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •