Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 82 от 677 ПърваПърва ... 3272808182838492132182582 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 811 до 820 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Отводките са добре, но семействата ги отслабих много от незнание. Само 1 рояк го видях да излиза иначе и другото беше делене яко.
    Отводките ги правих от 3 пити с запечатано пило и венец, 1 с мед и роеви маточници. Когато майките се оплодиха имах по 4 пити с пчели и пилото се беше излюпило.
    На 2 или 3 дена разширявах с основа слагах им по едно парче от протеинова питка (останаха ми 2 кошона от пролетта от босненските питки) и пълнех хранилката със сироп само с вода и захар 2:1.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Tака стана тази година при отводките, добре затоплено гнездо и хранилката почти не пресъхваше.
    Направих отводките на 4 пити с пчели и на 20тия ден преди да почнат да се люпят първите млади пчели имах по 8 пити с пило.
    И аз се чудех как успяват да се грижат за него. Вече това пило се е излюпило и отводките са ми пълноценни семейства, само да има паша.
    Нещо пак не мога да схвана? Колко дена след направата на одводката си имал 8 пити пило?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Около месец, месец и няколко дни.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Според мен нещо бъркаш, или малко преувеличаваш? Пишеш за период от около 40 дни, да предположим че майките са се изчупили веднага след направата на отводките (дори и да са били вече с изчупени майки) им трябват минимум 10 дни да се оплодят и да почнат да снасят яйца, така че за 10 дни (20 дни преди да се изчупят младите пчели) да осеменят 8 рамки малко трудно ми се вижда???

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Все пак става въпрос за корпусни рамки, а не за ДБ, пък и ги е хранил яко и с протеинови питки, тъй че не е чак толкова невероятно. Пък и някой породи пчели при обилна паша имат склонност да ходят на паша много повече пчели отколкото остават в кошера - така съм чувал, някой който повече ги разбира тея неща характерни за различните породи, би могъл евентуално да разясни повече.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не съм засичал точно колко време, но се развиха много добре. По едно време като извадех питата с пило беше покрита под 50% с пчели и се чудех как успяват да се грижат за пилото, даже питах някъде по форума.
    Това не е при всички майки, някой се развиха по бавно, но на 6 отводки ще им слагам 3ти корпус днес.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Слънчогледа почна при мен, направих ротация на корпусите и свалих пилото на 1ви.
    Почти всички майки се бяха качили в 3тия корпус, предполагам заради студените нощи и изцяло мрежестите дъна или по близко до запасите с мед.
    Да се надяваме че тази паша ще пусне нещо.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ако си беше спестил хамалогията и ровичкането, твоите пчели тихо и кротко щяха да си свалят цариците надолу и да ти нагласят третия корпус за тебе. Само предполагам обаче. При сегашното положение ако нямаш ХР майката се амбицира да покаже какво може и шари навсякъде, пък първи корпус седи празен Иначе пашата си пуска, по принцип.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Nik Chichko Jordanov otnovo e prav, i sednal da si pie pitieto. Kak moje da gi rachkash po vreme na pаsha.Сори. Пих 1-2Вина и сега видях че пиша на латиница
    Този пост е редактиран от vlado 9; 07.07.2014 в 06:13.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Първо ги ротирах преди пашата или по точно в началото на пашата когато е по слабо нектароотделянето.
    Второ това че jordanov е прав е нормално той е гледал този филм много пъти.
    Трето това не ми пречи да си правя глупости Аз съм длъжен да пробвам пък един ден може и аз да почна да разбирам от занаята.

Страница 82 от 677 ПърваПърва ... 3272808182838492132182582 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •