Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 107

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Мнения
    1,566
    Пчеларски район
    Русенски
    Не, не са освободени от данък. Фактура, приходно касов ордер, банково извлечение...

  2. #2
    Наблюдател
    Регистриран
    16.09.2011
    Мнения
    3

    НАРЕДБА №26 ЗА ДИРЕКТНИ ДОСТАВКИ НА ХРАНИ ОТ ЖИВОТ. ПРОИЗХОД

    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Не, не са освободени от данък. Фактура, приходно касов ордер, банково извлечение...
    Дайте повече разяснения, моля. Не съм фирма, а физическо лице. Нямам касов апарат. Отивам например на някакво изложение-базар да продавам мед и какво трябва да издавам при всяка продажба? Или просто водя дневник и после декларирам продажби в данъчната декларация.

  3. #3
    Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Мнения
    232
    Пчеларски район
    Добрич
    Я вижте, какво зайче изскочи от това храстче!
    https://www.fermer.bg/%D1%85%D1%80%D...news19162.html

  4. #4
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Мнения
    2,799
    Истински ме вбеси тази новина. От както правя бизнес в тая шибана държава не съм имал нито един месец без някой да иска нещо ново. ПИСНА МИ. Постоянно усложнявания през закони, наредби, наредбички а ууууууууу. Нямало сериозни външни инвеститори. Какви инвеститори в тая среда.
    Табелките по кошерите ще сменим, в книжни плъхове ще се превърнем, таблици по бурканите ще залепим, всичко си го заслужаваме щом ги траем.

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Мнения
    3,589
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Пак евроизмишльотини! И кой ще го чете всичко това преди да го яде??? Не им ли беше достатъчна директивата за кривите краставици?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

  6. #6
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    Така си е! Дори може, към всяка табличка, да приложим по един мигрант. За съпричастност.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

  7. #7
    Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    1,071
    Пчеларски район
    Добруджа
    Бях решил да не пиша по темата и да отговарям защото не ми се влиза в спорове.
    Ще се съглася че не е приятно да хвърлиш едни пари и след това да разбереш че си ги хвърлил на вятъра. Но както и Матеев е написал това не е от вчера за да сме изненадани.

    Цитат Първоначално публикувано от галин Виж публикацията
    Та дотук с моята камбанарийка сега да те питам теб borislav aleksandrov, с какво можеш да докажеш, че твоя мед партида еди коя се съдържа точно тези параметри от вписаните на етикета.
    По досегашната наредба съм изследвал от написаните в "съдържанието на пчелен мед" само водно съдържание по протокол 16,8%.
    Къде се правят останалите изследвания и колко струват?
    Интересувам се, защото продавам на пазара директно на клиенти и ОДБХ ме проверяват постоянно/2016г. минаха 5 пъти/ до момента.
    Това става с анализ на меда но има едно НО.

    В таблицата има точно определена информация която трябва да фигурира
    Енергийна стойност – 67 лв.
    Мазнини:
    Наситени мастни к-ни – 75 лв.
    Въглехидрати :
    Захари – от 20 до 35 лв.
    Белтъчини/протеини – цената не я помня

    Всичко останало може да фигурира като допълнителна или по-подробна информация че съществува в състава на меда (без да е правено съответното изследване).
    Но може да има и допълнителни показатели за които производителя примерно е счел че ща са му от полза и е направил допълнителни разходи да ги изследва. Те могат да са отново в таблицата и има изискване къде и как да се записват.

    Не във всяка лаборатория обаче ги изследват – знам само за тази в Пловдив че ги прави но трябва да се обърне внимание дали има акредитация за това изследване или не.
    http://www.alimenti-bg.com/index.php...id=77&Itemid=2

    Примери за използване само на фиксираните показатели

    Прикачен файл 8037
    Прикачен файл 8038

    По разширен вариант

    Прикачен файл 8039

    И подробна информация
    Прикачен файл 8040
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

  8. #8
    Потребител
    Регистриран
    15.02.2011
    Мнения
    55
    Пчеларски район
    Чирпан, Ст.Загора
    Първоизточника е този регламент на ЕС

    http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...LEX:32011R1169
    Nil satis nisi optimum

  9. #9
    Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Мнения
    232
    Пчеларски район
    Добрич
    Доста обширен материал, но не срещнах никъде "пчелен мед".
    Ако влизаме в категорията, към точка 1 и 19 може и да ни се размине за известно време докато не ни измислят!

    ПРИЛОЖЕНИЕ V

    ХРАНИ, ОСВОБОДЕНИ ОТ ИЗИСКВАНЕТО ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОБЯВЯВАНЕ НА ХРАНИТЕЛНАТА СТОЙНОСТ

    1.
    Непреработени продукти, които съдържат само една съставка или категория съставки;
    2.
    Преработени продукти, чиято единствена преработка се състои в зреене и които съдържат само една съставка или категория съставки;
    3.
    Води, предназначени за консумация от човека, включително води, при които единствените добавени съставки са въглероден диоксид и/или ароматизанти;
    4.
    Билки, подправки или смеси от тях;
    5.
    Сол и заместители на солта;
    6.
    Трапезни подсладители;
    7.
    Продукти, включени в обхвата на Директива 1999/4/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 22 февруари 1999 г. относно екстрактите от кафе и екстрактите от цикория (1), мляно кафе или кафе на зърна и мляно безкофеиново кафе или безкофеиново кафе на зърна;
    8.
    Билкови и плодови отвари, чай, безкофеинов чай, инстантен или разтворим чай или екстракт от чай, безкофеинов инстантен или разтворим чай или екстракт от чай, които не съдържат други добавени съставки освен ароматизанти, които не изменят хранителната стойност на чая;
    9.
    Ферментирал оцет и заместители на оцет, включително оцет, чиито единствени добавени съставки са ароматизанти;
    10.
    Ароматизанти;
    11.
    Добавки в храните;
    12.
    Спомагателни вещества;
    13.
    Ензими в храните;
    14.
    Желатин;
    15.
    Сгъстяващи вещества за мармалади;
    16.
    Мая;
    17.
    Дъвки;
    18.
    Храни в опаковки или контейнери, чиято най-голяма повърхност е с площ по-малка от 25 cm2;
    19.
    Храни, включително занаятчийски произведени хранителни продукти, доставяни директно от производителя в малки количества от продукта на крайния потребител или на местен търговец на дребно, снабдяващ директно крайния потребител.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •