Не, не са освободени от данък. Фактура, приходно касов ордер, банково извлечение...
Не, не са освободени от данък. Фактура, приходно касов ордер, банково извлечение...
Я вижте, какво зайче изскочи от това храстче!
https://www.fermer.bg/%D1%85%D1%80%D...news19162.html
Истински ме вбеси тази новина. От както правя бизнес в тая шибана държава не съм имал нито един месец без някой да иска нещо ново. ПИСНА МИ. Постоянно усложнявания през закони, наредби, наредбички а ууууууууу. Нямало сериозни външни инвеститори. Какви инвеститори в тая среда.
Табелките по кошерите ще сменим, в книжни плъхове ще се превърнем, таблици по бурканите ще залепим, всичко си го заслужаваме щом ги траем.
Пак евроизмишльотини! И кой ще го чете всичко това преди да го яде??? Не им ли беше достатъчна директивата за кривите краставици?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Така си е! Дори може, към всяка табличка, да приложим по един мигрант. За съпричастност.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Бях решил да не пиша по темата и да отговарям защото не ми се влиза в спорове.
Ще се съглася че не е приятно да хвърлиш едни пари и след това да разбереш че си ги хвърлил на вятъра. Но както и Матеев е написал това не е от вчера за да сме изненадани.
Това става с анализ на меда но има едно НО.
В таблицата има точно определена информация която трябва да фигурира
Енергийна стойност – 67 лв.
Мазнини:
Наситени мастни к-ни – 75 лв.
Въглехидрати :
Захари – от 20 до 35 лв.
Белтъчини/протеини – цената не я помня
Всичко останало може да фигурира като допълнителна или по-подробна информация че съществува в състава на меда (без да е правено съответното изследване).
Но може да има и допълнителни показатели за които производителя примерно е счел че ща са му от полза и е направил допълнителни разходи да ги изследва. Те могат да са отново в таблицата и има изискване къде и как да се записват.
Не във всяка лаборатория обаче ги изследват – знам само за тази в Пловдив че ги прави но трябва да се обърне внимание дали има акредитация за това изследване или не.
http://www.alimenti-bg.com/index.php...id=77&Itemid=2
Примери за използване само на фиксираните показатели
Прикачен файл 8037
Прикачен файл 8038
По разширен вариант
Прикачен файл 8039
И подробна информация
Прикачен файл 8040
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Първоизточника е този регламент на ЕС
http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...LEX:32011R1169
Nil satis nisi optimum
Доста обширен материал, но не срещнах никъде "пчелен мед".
Ако влизаме в категорията, към точка 1 и 19 може и да ни се размине за известно време докато не ни измислят!
ПРИЛОЖЕНИЕ V
ХРАНИ, ОСВОБОДЕНИ ОТ ИЗИСКВАНЕТО ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОБЯВЯВАНЕ НА ХРАНИТЕЛНАТА СТОЙНОСТ
1.
Непреработени продукти, които съдържат само една съставка или категория съставки;
2.
Преработени продукти, чиято единствена преработка се състои в зреене и които съдържат само една съставка или категория съставки;
3.
Води, предназначени за консумация от човека, включително води, при които единствените добавени съставки са въглероден диоксид и/или ароматизанти;
4.
Билки, подправки или смеси от тях;
5.
Сол и заместители на солта;
6.
Трапезни подсладители;
7.
Продукти, включени в обхвата на Директива 1999/4/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 22 февруари 1999 г. относно екстрактите от кафе и екстрактите от цикория (1), мляно кафе или кафе на зърна и мляно безкофеиново кафе или безкофеиново кафе на зърна;
8.
Билкови и плодови отвари, чай, безкофеинов чай, инстантен или разтворим чай или екстракт от чай, безкофеинов инстантен или разтворим чай или екстракт от чай, които не съдържат други добавени съставки освен ароматизанти, които не изменят хранителната стойност на чая;
9.
Ферментирал оцет и заместители на оцет, включително оцет, чиито единствени добавени съставки са ароматизанти;
10.
Ароматизанти;
11.
Добавки в храните;
12.
Спомагателни вещества;
13.
Ензими в храните;
14.
Желатин;
15.
Сгъстяващи вещества за мармалади;
16.
Мая;
17.
Дъвки;
18.
Храни в опаковки или контейнери, чиято най-голяма повърхност е с площ по-малка от 25 cm2;
19.
Храни, включително занаятчийски произведени хранителни продукти, доставяни директно от производителя в малки количества от продукта на крайния потребител или на местен търговец на дребно, снабдяващ директно крайния потребител.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))