Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    03.07.2014
    аха ясно чудя се ако купя 3 рамки със запечатано и незапечатано пило,Но даги искараме вечерта даможе и работната пчела дае там,та да подсиля малко моите ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Зидаров, приятелю, радвам ти се, че си на 17 години и имаш желание да се занимаваш, но постарай се малко с писането. Трябва по три пъти да прочета един пост, за да разбера какво точно се има предвид и накрая ми писва.
    Сега по същество - ако има откъде да вземеш пчелите - добре, но летящите пак ще се върнат. Сложи основи за градеж, изчакай седмица, не пипай много кошерите въпреки, че ти се иска и наливай вода и сироп през ден. Следащата седмица пак сложи основи и така. В кой район си и каква е пашата?

Наблюдател
    Регистриран
    03.07.2014
    А със сиропа могали да им давам пак startovit? От Хасково съм!Пашата във момента е предимно слънчоглед,царевица и рапица

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    По класовете на царевицата съм виждал пчели да събират прашец, но сега за сефте чувам някой да я пречислява към пашите...?!? А и рапица по това време?!? Гледам в нашият район я жънат вече, а и пролетна да има някъде, би трябвало да е прецъфтяла, но щом казваш в хасковско може и да има.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от v.zidarov Виж публикацията
    аха ясно чудя се ако купя 3 рамки със запечатано и незапечатано пило,Но даги искараме вечерта даможе и работната пчела дае там,та да подсиля малко моите ?
    Зависи и от разстоянието. Там от където ще ги взимаш, ако е на повече от 6 км по права линия от мястото където ще ги слагаш, няма да имаш проблеми с връщането, но ако е по-малко разстоянието, може и да се върнат летящите пчели.

Наблюдател
    Регистриран
    03.07.2014
    kazahami che ako podhranvam s tova shtqlo dase stimolira maikata ? http://pchelar.eu/ProductView.aspx?ProductID=145

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от v.zidarov Виж публикацията
    kazahami che ako podhranvam s tova shtqlo dase stimolira maikata ? http://pchelar.eu/ProductView.aspx?ProductID=145
    Същата работа върши и стартовит стимулира майката да снася.Това не съм го пробвал не мога да дам мнение

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Два въпроса и от мен:
    1. Имам 3 отводки ДБ от няма и месец. В момента трябва ли да ги третирам превантивно с някакви лекарства или да изчакам Август месец.
    2. Тези дни цъфна слънчогледа при нас и забелязвам, че някой от пчелите като се прибират са яко изцапани с жълто около главата. Може ли да се приеме, че жълтото е от слънчогледовите пити?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •