Да прав си това ми е ясно. Но аз правя майките без присъствие на майка в кошера. А искам да вадя млечице с присъствие на майка това не ми е ясно.
Да прав си това ми е ясно. Но аз правя майките без присъствие на майка в кошера. А искам да вадя млечице с присъствие на майка това не ми е ясно.
evil_dea ,прочете ли ДО ТАШМАЙДАН И ОБРАТНО Част втора -- http://www.iasrj.eu/index.php/novini...idan-i-obratno , има малко информация. Интересно от статията е какъв метод ползват в Дебелец - цитат:"Колкото до технологията за получаване на млечицето, нашата, изпитвана миналата година на опитния пчелин в Дебелец би била интересна на сръбските колеги. При нея се получава обилно количество млечице от напълно нормални семейства, без да се налага те да се преустройват, осиротяват, освежават или каквото и да било друго.". Дано има някой запознат, да даде малко повече инфо.Аз смятам да пробвам т. г. с апарат Никот , но още не съм сигурен че така е най- удачно. Успех.
Много интересна помпичка използват за изсмукване на пчелното млечице. Прилича ми малко на самоделка или нещо приспособено, някой има ли представа дали някаде се продава нещо подобно?
Да попитам колегите с опит в добиването на пчелно(майчино) млечице, приблизително от колко маточника се получават да речем едно шишенце от 10 грама?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))