Това което пишеш, е 100% вярно, но 99% от пчеларите са работещи, в други свери (включително и аз). Затова те нямат необходимото време или ги мързи, за производатво на майки! Преди години когато аз реших, да си отгледаждм майки, нямаше Йентеров апарат и аналозите му! Намерих такъв пчелар, отглеждаш майки чрез пренос на личинки. Той беше много щастлив, че има желаещ да си отглежда майките пчелар. Подарими игла за пренасяне на личинката и ми обясни основните насоки, другото с книги и списания. Но времето си каза думата, нямах свободното време за да го практикувам. Така, че вместо да се дърлим, как да отглеждаме майки. Нека да насочим всеки пчелар, към каква майка да се стреми. В другия пчеларски форум, си качил 14 изисквания за майките бъкфаст. Аз като ги прочетох, открих че изикванията към майките който си произвеждам от 14 за бъкфаса се покриват в 11 мои, за моите мелези (може би откривам топлата вода)! Би било хубаво, не съм ги срещал в този форум, може да не съм ги видял. Качи ги и нека всеки който иска да си отглежда майки, да се стреми, ако смята че такива майки иска! Да прави такава селекция!