Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 807

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Мерси, имам много интересни сьбрани факти от чужди изследвания за самосмяната и свищевата майка. Довечера като се прибера ще пусна най-интересните. След медосбора ще експериментирам пак с двудневни яйца, само че защитени по някакьв начин. Така пчелите няма да могат да ги унищожат за определено време докато се излюпят, като целта ще е да заложат именно на тях.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Мерси, имам много интересни сьбрани факти от чужди изследвания за самосмяната и свищевата майка. Довечера като се прибера ще пусна най-интересните. След медосбора ще експериментирам пак с двудневни яйца, само че защитени по някакьв начин. Така пчелите няма да могат да ги унищожат за определено време докато се излюпят, като целта ще е да заложат именно на тях.
    Би било да е на Български език, защото с ингилизкия не съм много на ти! А за свищевата.... това ще ми е много интересно!

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Интересувам се, как става вкарването на придружаващите пчели в транспортната клетка на пчелната майка? Колко време може да се съхранява пчелната майка в транспорна клетка, ако в нея липсват придружаващи пчели?

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Интересувам се, как става вкарването на придружаващите пчели в транспортната клетка на пчелната майка? Колко време може да се съхранява пчелната майка в транспорна клетка, ако в нея липсват придружаващи пчели?
    http://www.glenn-apiaries.com/cagefiller.html

http://beeman.se/material/cage-nf.htm

Може и ръчно. Ако оставиш майката без придружителки за през нощта - на сутринта ще е мъртва. Сама може да оцелее няколко часа в най-добрия случай. По клетките с майки обикновенно "полепват" всякакви пчели. Дори може сам да стръскаш още, ако се налага по-продължителен престой.
    Придружаващите пчели е по-добре да се вземат от рамки над ХР, в противен случай не е изключено пчелите да се държат агресивно към някоя от майките и да я убият.
    Разбира се, ако майките са си за теб си, би могъл придружителките да ги взимаш и от същото семейство от което е майката.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •