колеги извинявам се за правописа първо но лаптопа е с френска клавятура и няма как . та напълно начинаещ съм. онзи ден си купих два кошера с пчелите.живея в едно селце до берковица.та прочетох доста литература а и тук в форума много чета, но някой неща не са ми ясни. вчера с един старец пчелар отворихме единия кошер. беше пълен с пчели.по всички пити имаше мн пчели. изрязахме много търтиево пило. и изхвърлихме лентите.в питите има много захаросан мед. не видяхме майката защото бяхме притиснати от към време.отворихме втория той е по слаб имаше пчели на 70 процента от питите.прегледахме само 3 4 пити.защото започна да пръска и прекратихме. та на тия 3-4 пити не видяхме да има пйло и не видяхме майката. в този кошер също имаше много захаросн мед.
п.п. пчелите и от двата кошера носят прашец и то доста много което ме удивлява като начинаещ.по мойте знание щом ниосят прашец значи има пило.може и да бъркам де.кажете ми какво да правя и евентуално какви да са следващите ми действия.защото този човек е доста стар и с удар и е неудобно да го карам постоянно.забелязал съм че около обяд пред първия по силния кошер има много пчели. много летят да не кажа голяма дума ама понякога ми се струва че са над 200 300 летят пред него за около 30 40 минути.четох доста книги и форуми но така са написани нещата че не разбирам повечето неща. ако има някой който да ми даде съвет или препоръка му благодаря предварително.пишете по скоро моля ви че съм притеснен много