Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 80 от 677 ПърваПърва ... 3070787980818290130180580 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 791 до 800 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Отводките почти стигнаха основните семейства, при тях след акацията не е пресъхвала хранилката.
    Хората са го казали, храната прави борбата. Тази година не направих грешката от миналата да чакам пчелите да изпълнят рамките да разширявам а през 3-4 дена слагам основа, щом е изградена и осеменена - нова.
    Иначе щях да вадя мед, но като отворих кошерите вместо мед гледам обърнали всичкия нектар в пило

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ако тва ти е била целта, бравос! Земи си и някой чувал захар, че от август да не ти се налага пак да държиш пълни хранилки...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Това беше целта за вдигна отводките до слънчогледа защото ройлите се семейства отслабнаха.
    Дано не се налага подхранване август месец, но тази година няма нищо хубаво в нашия район.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    . Тази година не направих грешката от миналата да чакам пчелите да изпълнят рамките да разширявам а през 3-4 дена слагам основа, щом е изградена и осеменена - нова.
    Това е добре и аз така разширявам, лошото е че после се налага да вадя част от питите (който нямат покритие) и след това идва проблема със съхранението им, но все пак градежа на пити не винаги е постоянен ......

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Задължително, хранене август.Аз ти препоръчвам да спреш вече градежа за да съберат и медец.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Задължително хранене август - да, но дано е само подбудително а не за запасяване.
    А градежа сега започва, по време на слънчогледа съм приготвил 150 рамки с основи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Дано да ти се получи.На мен сланчогледа не ми е добра паша.Имам впредвид голяма загуба на пчели от лепката ,а и хибридите ,които и прашец дори не дабат.Магарешкия трън спасява положението по това време ако го има ,или Фидел Кастро както се казваше някога.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ....
    А градежа сега започва, по време на слънчогледа съм приготвил 150 рамки с основи.
    Никак не ми се иска да съм прав и въобще не ти го пожелавам, но има Немалка вероятност следващата пролет да я посрещнеш в по-лоша позиция от тазгодишната.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Миналата година изградих на слънчогледа също 150 рамки и така и не искаха да се качат за зимуват на тях.
    Тази година прясно изградените ще са в 3ти корпус и няма да ги оставям за зимуват на тях.
    Аз тазгодишната зима нямам загуби, което значи че на 99% идващата ще е по лоша.
    Какво имаш точно в предвид, нещо бъркам ли според теб, та очакваш да имам толкова голяма загуба.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Не знам дали правилно съм разбрал, но едно е да изградят рамките, а съвсем друго е същите да имат покритие с пчели, пило и т.н., та да останат да зимуват в кошера....

Страница 80 от 677 ПърваПърва ... 3070787980818290130180580 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •