Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 79
    Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Змиите са ми гадни, ама не ги убивам, че били кълняли. Разчитам котките да ги гонят и таралежите. Лошо обаче че кучето ми се научи да тръшка таралежи, нищо че е на синджир. Миналата година - две бройки, по-миналата - цели седем броя ! И малки, и големи. Абе хранителни вериги всякакви, важното е да си по-нагоре

http://vbox7.com/play:e600e052
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Скараджите, Язовец драли ли сте?
    Бай Вълчане, нал знаиш, че тука сите знаем две и двеста. Ако не можем го одра, в дупка у земята ще го опечем, барабар с кофража, карантийката, че и с трихинеллите даже
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ха хаха Спартаче, баш същата работа
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Хербицидите(раундъп) също не са безвредни за пчелите, но след като не са от клас "инсектициди", в повечето случаи не ги тестват за ефекта им върху насекоми ( за издаването на разрешително за употребата им не е необходимо такова изследване)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Става въпрос за 30см. пред кошера, трева ще си има колкото искаш.
    Искам след облитане вечерта да почистя подмора да е чисто, че не ми се гледат язовци и таралежи
    Тогава прошири полетните д-ски.

Потребител
    Регистриран
    16.09.2013
    Колега , намери някоя печатница , върху палетите с картон имат дървени капаци от плътно сковани летви.
    Сложи от тях , нито расте бурен , нито задържат вода .
    Приятен ден

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    И аз имах една среща със смок на пчелина тази година, беше се навил под един кошер.
    Тамън стигнах до кошера, той побягна на едната страна аз на другата и след малко като се върнах с мотиката го нямаше.
    хахахахахахаха как не сте побягнали в една посока
    И да се лъжем няма смисъл в това - самозалъгваш себе си като пчелар!!!

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Тези дни си мисля да слагам вместо ламарина която да събира гадинки и все да се оглаждам на какво стъпвам тъй като си имам доста пепелянки на мястото. Да сменя ламарината със "Мрежа срещу плевели" като от четирите края я изпъна и я застопоря за земята със колчета или дълги изкривени от горния край пирони и т.н. варианти много. Така хем ще пропуска водата, хем и няма трева да никне под и около кошера. Иначе сега пръскам със "Наса 360" добре се справя за момента. Някой пробвал ли е с тази "Мрежа срещу плевели" дали точно нещата седят така както си го мисля?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    С какво косите тревата около кошерите? Аз се мъча с косата, но много се дразнят пчелите. Сутринта бях на развиделяване на пчелина към 05.00ч. и пак ме изядоха.
    Пчелите са много кротки в момента, но косенето пак ги подлудява. Данте някаква идея, с тример дали няма да се дразнят по малко?

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    С какво косите тревата около кошерите? Аз се мъча с косата, но много се дразнят пчелите. Сутринта бях на развиделяване на пчелина към 05.00ч. и пак ме изядоха.
    Пчелите са много кротки в момента, но косенето пак ги подлудява. Данте някаква идея, с тример дали няма да се дразнят по малко?
    Обличай се като за в космоса и газ с косачката.

Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •