Не говоря за станица на фейсбук, която е създадена с цел да събере група от подръжатели, кленти и да зарибява хора с продуктите си ... Говоря за група от служители на голяма фирма, където могат да се решава проблеми и да се развиват идеи. За тази услуга фирмите си плащат на facebook и yammer и платформата им осигрява по различни условия - като например няма реклами и аудиторията от хора които имат достъп до групата е ограничена. Не си мислете че платформите осигуряват само комерсиални услуги, те предлагат и услуги с професионална насоченост. Както повечето големи фирми и те са гъвкави за да могат да се докоснат до по-голяма аудитория от хора и съответно да си увеличат приходите и да оцеляват.
И аз съм съгласен че по принцип основно във FB хората си губят времето и избиват комплекси които са се породили от реалният живот, но това не означава че не могат да се извлекат ползи от такъв тип сайтове. Аз съм се абониал само в групи от които имам интерес като например "Пчелин" и често научавам по нещо ново от там.