Ако подхранваш може и да стане техниката.
Ако подхранваш може и да стане техниката.
Подхранвам, на 4-5 дни по една хранилка захарен сироп 1:1
А да, подхранване, в същия режим бях и аз навремето.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
А за подхранването, съотношението захар/ вода с което ги храня добре ли е сега за летния период или трябва по рядък. Иначе гледам, че като го сложа и на другия ден вече са смъкнали всичко.
Добре е. При пчелите, както и в природата, нищо не се губи.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
За да изпарят,намалят водата също трябва работна ръка.А когато са малко,всяка помощ от наша страна е добре дошла.Затова едно към едно е добре,дори в някой случаи две,три още по добре.Имам впредвид когато са далече и се ходи веднъж седмично.
Здравейте имам 3 ЛР кошери от околко месец още малко и корпуса ще се напулни. Нямам изградени пити за вторите корпуси. Как да процедирам, десет рамки само с основите, или да сложа 8 и да да взема отпървият корпус две с пило, Къде да го сложа отдолу или отгоре. Моля помагайте.
Aз продължавам да разширявам постепенно и на 2ри корпус.
Махам 2 пити с пило от 1ви корпус и на тяхно място слагам основи, 2те пити с пило ги качвам на 2ри като между тях слагам една основа.
След като изградят основата слагам нова и така докато изпълня корпуса.
Иначе има и много други начини, най много да съсипят основите иначе няма каква беля да направиш.
Здравейте!
моля за съвет, че май обарках работите. Вчера от три семейства извадих мед , който тъкмо бяха започналида запечатват пчелите. Меда е светъл и рядък. Извадих го защото следващите две седмици ще отсъствам, а нямам свободни магазини и пити да им сложа. Сега обаче започнах да се притеснявам да не се вкисне. Според вас какво ще стане с него и какво мога да направя евентуално.
Благодаря предварително за съветите.
В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))