Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 396

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    01.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    А мислили ли сте когато доиде време да се сваля восъкът от тези пластмасови основи кои ще е наи удачният начин.
    Тази зима коментирах с производителя на основите от Бургас момента със свалянето на восъка. Той ми предложи вариант противоположен на традиционния със запарване, който и според мен е най- удачен. При ниски температури, под 10 градуса, восъка става изключително крехък. Тогава може да се изстърже от рамките с помощта на лопатка, като тези с които си чистим колите или даже с ръка. След като се премахне восъка от рамките вече всеки може да си прецени каква допълнителна обработка да направи или не на тези рамки.
    Този пост е редактиран от Kavezu; 14.06.2014 в 15:51.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Kavezu Виж публикацията
    Тази зима коментирах с производителя на основите от Бургаз момента със свалянето на восъка. Той ми предложи вариант противоположен на традиционния със запарване, който и според мен е най- удачен. При ниски температури, под 10 градуса, восъка става изключително крехък. Тогава може да се изстърже от рамките с помощта на лопатка, като тези с които си чистим колите или даже с ръка. След като се премахне восъка от рамките вече всеки може да си прецени каква допълнителна обработка да направи или не на тези рамки.
    Такава мисъл ми мина и на мен през главата - час във фризера на -16гр и после вибриране. На теория восъка трябва да се разтроши и да изпада. Но на практика - не знам, трябва да се тества.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Както казах- най-добрите са на Pierco. Който не е доволен от тях, още по-недоволен ще е и от останалите. Не ми се занимава да обяснявам възможните дефекти при различните производители заради лошия калъп, недостатъчно прецизен контрол при технологичната изработка, или по-калпава пластмаса.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Както казах- най-добрите са на Pierco. Който не е доволен от тях, още по-недоволен ще е и от останалите. Не ми се занимава да обяснявам възможните дефекти при различните производители заради лошия калъп, недостатъчно прецизен контрол при технологичната изработка, или по-калпава пластмаса.
    Каква е цената и от къде могат да се поръчат.

Наблюдател
    Регистриран
    12.10.2010
    http://www.legabg.com/index.php/kosh...plastmasa.html

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция

Както Pierco така и Rite-Cell са американски. Относно стандарта - да, той е международния, НО такъв е и на повечето други предлагани на пазара. Руския стандарт общо взето никой не го бръсне за нищо. Който иска да се възползва от разни там иновации от страните с по-развито пчеларство или трябва да премине към международния стандарт, или да чака някой да се сети и за другата част от пазара използваща руския стандарт,
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Когато се запознах за първи път с феномена пластмасови основи помислих за около 10 минути и взех категорично решение - такова нещо в мой кошер няма да сложа!
    Нещата за напред още повече ще наклонят везните към пластмасата, най-вече ниската цена. Всичко евтино обаче накрая излиза скъпо.
    Производителите на пластмаса в скоро време ще докажат, че е безвредна за ядене и от хората само и само да се харчи. Бебешките шишета от пвц дори и най-скъпите и безвредни се хвърлят на всеки 3 месеца.
    Колко време мислите да седят в кошера тези основи?
    Значи вземаме проби от меда за антибиотици, за пестициди, за акарициди, боядисваме кошера отвън с бои на водна основа (уникална простотия) а в същото време слагаме в кошера пвц за поне няколко години???

.... и така докато излязат поредните научни теории за масовата гибел на пчелите поради натрупването на разградена пластмаса във восъка и кошера.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Когато се запознах за първи път с феномена пластмасови основи помислих за около 10 минути и взех категорично решение - такова нещо в мой кошер няма да сложа!
    Нещата за напред още повече ще наклонят везните към пластмасата, най-вече ниската цена. Всичко евтино обаче накрая излиза скъпо.
    Производителите на пластмаса в скоро време ще докажат, че е безвредна за ядене и от хората само и само да се харчи. Бебешките шишета от пвц дори и най-скъпите и безвредни се хвърлят на всеки 3 месеца.
    Значи вземаме проби от меда за антибиотици, за пестициди, за акарициди, боядисваме кошера отвън с бои на водна основа (уникална простотия) а в същото време слагаме в кошера пвц за поне няколко години???

.... и така докато излязат поредните научни теории за масовата гибел на пчелите поради натрупването на разградена пластмаса във восъка и кошера.
    И сега има доста теории "под сурдинка" за това, че увеличението на раковите заболявания се дължи именно на масовото ползване на пластмасови опаковки за хранителни продукти и напитки. А хилядолетия са се ползвали такива като керамиката, стъклото и порцелана!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията

Колега аз съм на същото мнение! Да вярно е, че печелиш време и е по лесно с пластмасови основи. Уж всички искаме чисти хранителни продукти. За восъчните основи, имам чувството, както и други споделят във форума, има и нещо друго в тях освен восък. След стопяването на старите пити, в троптината остава една клео образна маса! Да е клея с които обмазват, килийките?

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Да не уточних г-н Матеев, визирам Бургаските пластмасови основи. Причината да прибегна към пластмасовите основно е че восъчните основи станаха доста скъпи, и и в момента при нас в магазините предлагат само срещу восък, и аз като пчелар по малко от една година стаж нямам такъв, реших да прибегна към пластиката изцяло. На пролет ще споделян резултати положителни или отрицателни ще разбера в последствие на работа с тях. Единствено мисля само когато деля кошерите с налитане да подменям майките, тъй като тези който купиш миналата година са със стари майки и имам два от тях който много хапят, като кучета са.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •