Трябва да ти кажа, че има такива хора, при това те не са малко. Малко встрани от темата ще разкажа пресен случай отпреди половин час - впечатли ме, направо ме шокира:

Директора на дърводелското ми предприятие беше дошъл при мене по работа и аз го помолих да ми каже размера на диагоналите на отвора на пчеларската мрежа, която му доставих преди 3 дена. Нарочно го написах с дебели букви - това са 6-7 думички - точно и ясно. Човека ме разбра от половин дума и звънна на някакъв работник в цеха. Проведе се около 5 минути разговор от типа на:
....не тази бе Пешо, онази новата бялата...
....не бе, какви квадрати, тя е на ромбове....
....а бе тази е хромникеловата, а аз искам да премериш поцинкованата....
....а бе не тази от фибранените нуклеуси, а тази, която вчера Светлин сечеше....
....разбира се че със шублера, с какво друго.....
....абе какви десет сантиметра, откъде ги измисли - отвора искам да ми премериш, отвора.....
....каква черна мрежа бе, откъде я намери тази......
....ръжда ли - каква ръжда, тази мрежа е нова, ти сам я разтоварва преди 3 дена.....
....абе не оградната мрежа - ти навън на двора ли излезе....

И така в този дух общо около 5 минути, след което му каза да не се занимава повече и той сам ще си я премери, когато отиде в цеха. Аз стоях отстрани с провиснала челюст и не можех да повярвам, че от другата страна на линията стоеше човек. Направо бях гръмнат. След това направих експеримент със сина ми - разбра ме точно със 7 думи. После с жена ми същите седем думи, тя зададе уточняващ въпрос и аз казах да. А онзи олигофрен от другата страна на линията след 5 минутен разговор така и не разбра какво точно се иска от него.

Та искам да кажа, че има хора и хора и умствените способности между едните и другите могат да се различават 1000 пъти.