Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 77 от 677 ПърваПърва ... 2767757677787987127177577 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 761 до 770 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не е проблема само в хидропрота, аз подхранвах със захар и резултата е същия.
    Тази година е на роевете, така че споко..
    Като казвам роевете имам в предвид на роенето, а когато прилагаш необходимите мерки, в точното време, може да се каже, че е годината на отводките.
    Всяка година правя отводки, но контролирано като тази, такова чудо не е било - да се роят кошери дето са скубани поне по веднъж и куриоз най слабия ми кошер дето ме беше яд да го преглеждам и той се рой ....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И на мен ми се роиха и по слабите кошери, но за това съм си виновен аз. Тях ги бях оставил на затворени дъна и нямаха почти никава вентилация. На силните им сложих мрежестото дъно и преразширих с корпус та на 50% успях да ги спася от рояване.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    От 35 бр два бяха в роево, като за единия от тях -миналогодишна юлска отводка аз си бях виновен - не го разширих навреме. Още след първата им среща с "Демари" си избиха глупостите от главите.
    Keep Walking...

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Проблема е времето,ние можем да им влияем донякъде.Когато си подготвил семейство за паша се исипят толкова дъждове решението е разделяне.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    В такива години,пашата до края на май(до липата) е несигурна и поддържането на работното състояние на сем. е по трудно.Трудноста идва от решението дали да се рискува да се пуснат сем.на рисковата паша или да се наблегне на развитие до стабилизиране на времето.В моя случай(не разчитам на пчелите да ме издържат) наблегнах на развитие-градеж и отглеждане на пило демек увеличаване на обема на плодника.Докато,ако семейството се пусне на паша,пилото и градежа трябва да се ограничат.А в такива години ограничаването е твърде рисковано.

Дочакахме топлото време без "главоболия",но с подхранване(суха захар)..........и медът потече,като при акация в добра година.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Пак ни удари у земята.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Ачо, имам колега с над сто кошера извън града и последния път като се видяхме ми каза ,че като отивал към пчелина си, малко преди да влезе, уазката забоксувала, унесла се на ляво , на дясно и небило кал а ...мед. Меда преливал извън кошерите и по пътя надолу. Разбира се пчеларски хумор.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от спартак Виж публикацията
    Ачо, имам колега с над сто кошера извън града и последния път като се видяхме ми каза ,че като отивал към пчелина си, малко преди да влезе, уазката забоксувала, унесла се на ляво , на дясно и небило кал а ...мед. Меда преливал извън кошерите и по пътя надолу. Разбира се пчеларски хумор.

Май шоферът е .........аджамия....или....... майтапчия.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Да ви кажа най големия куриоз, около моя пчелин имаше 3000 дка рапица, преди да тръгна на акация извадих всичкия мед (даже и този които капеше), отидох на акацията спокоен че ако я има ще бъде чиста, но уви..... извадих много малко количество но поне се кефех че е чиста до момента в които я видях че почва да се захаросва, а то какво се оказа, че не посредственно до акациевата гора някой арендатор засадил рапица, т.е. с..л на метенето.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Затопли се времето и започнаха да носят нектар, медовия корпус е наполовина пълен на повечето семейства.
    Вчера обединих 4 и днес още 3 отводки с основните семейства които бяха отслабнали поради изпадането има в роево по време на рапицата.
    Нямаше да смогна да направя кошери за всички отводки до слънчогледа а така поне ще стабилизирам отслабналите семейства.
    И така станаха 13 семейства и 15отводки на който им сложих вече 2рия корпус и съм готов за слънчогледа.
    До зимата ще закръгля бройката до 30.

Страница 77 от 677 ПърваПърва ... 2767757677787987127177577 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •