Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Днес проверявахме и "скубахме" част от кошерите и открихме още няколко в роево състояние и с тях % стигна вече около 30, дали пък "Хидропрот" с който подхранавах пролетта вече не ни ми изиграва лоша шега? Хората ме предупредиха да внимавам с него, но ......
    Не е проблема само в хидропрота, аз подхранвах със захар и резултата е същия.
    Тази година е на роевете, така че споко..
    Като казвам роевете имам в предвид на роенето, а когато прилагаш необходимите мерки, в точното време, може да се каже, че е годината на отводките.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не е проблема само в хидропрота, аз подхранвах със захар и резултата е същия.
    Тази година е на роевете, така че споко..
    Като казвам роевете имам в предвид на роенето, а когато прилагаш необходимите мерки, в точното време, може да се каже, че е годината на отводките.
    Всяка година правя отводки, но контролирано като тази, такова чудо не е било - да се роят кошери дето са скубани поне по веднъж и куриоз най слабия ми кошер дето ме беше яд да го преглеждам и той се рой ....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И на мен ми се роиха и по слабите кошери, но за това съм си виновен аз. Тях ги бях оставил на затворени дъна и нямаха почти никава вентилация. На силните им сложих мрежестото дъно и преразширих с корпус та на 50% успях да ги спася от рояване.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    От 35 бр два бяха в роево, като за единия от тях -миналогодишна юлска отводка аз си бях виновен - не го разширих навреме. Още след първата им среща с "Демари" си избиха глупостите от главите.
    Keep Walking...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •