Васко нека да оставим оценките за годината за по късно.Иначе за студеното си прав.Миналата година по това време бях изкарал60% от медодобива,а сега магазините са сухи,но се очертава пчеласко време.
Васко нека да оставим оценките за годината за по късно.Иначе за студеното си прав.Миналата година по това време бях изкарал60% от медодобива,а сега магазините са сухи,но се очертава пчеласко време.
И днес го дават да вали цял ден и мисля че нещата ще си дойдат на мястото. Кориандъра ще цъфти още 10-тина дни може и да го хванем
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Да, от утре го дават да се оправя времето, а при мен кориандъра все още не е в масов цъфтеж. Има надежда.
Вчера надвечер отворих няколко кошера да видя какво е положението. Напълни ли са повечето на 2/3, а някъде са започнали да запечатват. Летят към кориандъра много усилено. Дори в 8 вечерта имаше "пътека" в тази посока. В неделя ще извадя това, което е готово и ще върна магазините, да се надявам, че до края на другата седмица ще ги напълнят пак, а другите рамки ще ги донапълнят. Даже и тези, които са с по един магазин и не бяха се качили в него в неделя има приток.
При мен кориандъра няма нектар.
Не мога да си обясня какво става
На кориандъра му трябва температура и слънце. Такива са ми наблюденията. В събота беше облачно и летежа към него беше вял.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))