Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 506

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Аз си мисля, че една термо камера като ония дето обследват жилищните сгради за енерго-загуби, би свършила много по-добра работа. Защо ни е(освен ако нямада има някакви нагреватели и отоплители в кошера) да знаем във всекиедин момент температурата на кълбото?!? Достатъчно е веднъж седмично или през няколко дни да сканираме/топло-заснемем кошера, и ще знаем разположението на кълбото, неговият обхват и температура съжтветно в средата и по периферията. Това от своя страна би определяло евентуални последващи действия от наша страна(ако е към горният край на рамките - спешно да подадем твърда храна...). Говоря за зимният период.
    Друг е и въпроса че една такава камера струва почти колкото един пчелин...
    Да, когато става дума през зимата да определим местоположението на кълбото това е най-елегантното решение. Обсъждахме го във фейсбук група "пчелари" и всички се съгласиха, че е така. Единственото неудобство - зверски скъпа, за да се ползва за лична употреба. И пак опираме до въпроса за пчеларските кооперации, ама това е дълга тема. Тук обаче става въпрос какво да се ползва като параметър за регулиране температурата на нагревателя (всъщност не температурата, а количеството подавана топлинна енергия в кошера).
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    ...Обсъждахме го във фейсбук група "пчелари"...
    Аз там избягвам да обсъждам и коментирам, каквото и да било!!! То там е пълно с "професори", с всезнайковци и най-вече с хейтъри!!!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Аз там избягвам да обсъждам и коментирам, каквото и да било!!! То там е пълно с "професори", с всезнайковци и най-вече с хейтъри!!!
    И аз се махнах вече от там. Наистина е нетърпимо!

PS. Смял съм се обаче на философията, че всички пчелни продукти трябва да се продават на европейски цени, а оборудването, химикалите и мерките за сигурност трябва да са без пари. И някои наистина от безкрайно повтаряне на тази мантра сами са си повярвали. Една от утопичните соц. идеи е, че държавата трябва да накара търговците да им изкупуват продукцията на гарантирани минимални изкупни цени, но едновременно с това да не плащат данъци и осигуровки към държавата. И когато на такъв "умник" му зададеш простичкия въпрос: "А с какви пари държавата да плаща на учителите, които ти учат децата, на лекарите, които те лекуват и т.н." той ти казва: "Ти си срещу пчеларите, махай се".
    Този пост е редактиран от tsc1; 01.06.2014 в 20:35.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Да! Точно такава е атмосферата там при "пет хилядниците"...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Даааа......
    По отношение на държавата хората се делят на ДАВАЩИ и ВЗЕМАЩИ. Има дори и ТЪРТЕИ, които за съжаление са доста висок процент.

ДАВАЩИ - през живота си са дали повече на държавата, отколкото са получили. Аз съм от тях. Дал съм под формата на данъци 1000 пъти повече, отколкото съм получил.

ВЗЕМАЩИ - при тях баланса е отрицателен. Дали са по-малко, отколкото са получили.

ТЪРТЕИ - това е най-голямата и най-наглата група. НЕ ДАВАТ НИЩО, но когато опре до вземане, устата им е възможно най-голяма. За съжаление трябва да констатирам, че много пчелари са именно в тази група. ЛЪЖАТ ДЪРЖАВАТА по всякакъв възможен начин, масово нарушават законите и под никаква форма не плащат никакви данъци. В същото време си мислят, че ДЪРЖАВАТА ИМ Е ДЛЪЖНА ДА ИМ ДАВА и надават вой до небесата, ако това не се случи.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •