Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 30 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 297
    Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Лови роячета и се радвай на видинчанки( се са ци....сти)

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Незнам,наборе,дали четът форума,но знам,че не пият бира,вино......От две години съм във Видин и още несъм пил бира с пчелар,а рибари много.Нагледах се на снимки и клипове(на риба),но още не съм ял Дунавска риба.
    Трябва да отбележа,че рояците на горните снимки са от хралупи,дупки...по около 4 междурамия.
    След месец се прибирам отпуска така че може да се запознаем и да пием бира.Хем да опитаме и от дунавската риба.

Наблюдател
    Регистриран
    30.08.2013
    Здравейте колеги,
    искам да попитам има ли някой,който практически да ми каже (чрез маркиране или друг начин)роевете,които излизат от кошерите ни със старата или младата майка излизат ?
    Извинявам се за глупавия въпрос,но на места четох и гледах,че излизат с младата майка,а в един немски документален филм казват,че рояка е със старата майка.Ако някой 100% се е убедил ще се радвам да сподели.
    Благодаря.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Роя излита със старата майка. Той въобще не чака младата майка да се роди. Достатъчно е да се убеди, че вече има запечатани маточници, и след това излита в рамките на 1-2 дена. Видиш ли запечатани маточници, на секундата трябва да предприемеш действия, защото след час или два може вече да е късно.

Наблюдател
    Регистриран
    17.04.2014
    колега матеев на коя дата е събора беклемето

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от Preslav Виж публикацията
    Здравейте колеги,
    искам да попитам има ли някой,който практически да ми каже (чрез маркиране или друг начин)роевете,които излизат от кошерите ни със старата или младата майка излизат ?
    Извинявам се за глупавия въпрос,но на места четох и гледах,че излизат с младата майка,а в един немски документален филм казват,че рояка е със старата майка.Ако някой 100% се е убедил ще се радвам да сподели.
    Благодаря.
    Така нареченият "първак" е със старата майка, след това може да излети 2ри рой след определено време с неплодна майка.
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Наблюдател
    Регистриран
    27.03.2014
    Вчера един рояк превзе един от слабичките ми кошери, в който преди три седмици бях сложил три рамки-две с пило и една с мед/без майка/. Дойде към 13 ч. в градината, но вместо да се хване за някое от дърветата се завъртя над кошерите и след това целеустремено се насочи към конкретния кошер и го превзе. Роят влезе вътре за около 5 минути. Навън битка не се виждаше, а и гледам че не се изхвърлят мъртви пчели. След два часа пчелите започнаха да работят и да носят прашец. Занимавам се съвсем отскоро и не мога да преценя ситуацията. Какво мислите по въпроса?

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    На печелившите, честито! Слагай основи.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    КЪМ КОЛЕГИТЕ ОТ БУРГАС - Има един рой който се е захванал в една от пукнатините на пантеона.Пукнатина не е точната дума,самия паметник има врязвания отдолу и пчелите са се настанили там.Допреди час бяха още там,има и доста летящи.Не видях оформен грозд,но и на обед(когато го видях за първи път) изглеждаше по същия начин.Ако някой има желание нека да го види,че ако ужилят някое дете,сигурно ще го ликвидират.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    ЯНЕВ е по тия работи ,пак и офиса им точно отпред.В гражданска защита да осигурят едно вакантно място и е първи там,ха ха ха ха .
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Страница 15 от 30 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •