Лови роячета и се радвай на видинчанки( се са ци....сти)
Лови роячета и се радвай на видинчанки( се са ци....сти)
Здравейте колеги,
искам да попитам има ли някой,който практически да ми каже (чрез маркиране или друг начин)роевете,които излизат от кошерите ни със старата или младата майка излизат ?
Извинявам се за глупавия въпрос,но на места четох и гледах,че излизат с младата майка,а в един немски документален филм казват,че рояка е със старата майка.Ако някой 100% се е убедил ще се радвам да сподели.
Благодаря.
Роя излита със старата майка. Той въобще не чака младата майка да се роди. Достатъчно е да се убеди, че вече има запечатани маточници, и след това излита в рамките на 1-2 дена. Видиш ли запечатани маточници, на секундата трябва да предприемеш действия, защото след час или два може вече да е късно.
колега матеев на коя дата е събора беклемето
Вчера един рояк превзе един от слабичките ми кошери, в който преди три седмици бях сложил три рамки-две с пило и една с мед/без майка/. Дойде към 13 ч. в градината, но вместо да се хване за някое от дърветата се завъртя над кошерите и след това целеустремено се насочи към конкретния кошер и го превзе. Роят влезе вътре за около 5 минути. Навън битка не се виждаше, а и гледам че не се изхвърлят мъртви пчели. След два часа пчелите започнаха да работят и да носят прашец. Занимавам се съвсем отскоро и не мога да преценя ситуацията. Какво мислите по въпроса?
На печелившите, честито! Слагай основи.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
КЪМ КОЛЕГИТЕ ОТ БУРГАС - Има един рой който се е захванал в една от пукнатините на пантеона.Пукнатина не е точната дума,самия паметник има врязвания отдолу и пчелите са се настанили там.Допреди час бяха още там,има и доста летящи.Не видях оформен грозд,но и на обед(когато го видях за първи път) изглеждаше по същия начин.Ако някой има желание нека да го види,че ако ужилят някое дете,сигурно ще го ликвидират.
ЯНЕВ е по тия работи ,пак и офиса им точно отпред.В гражданска защита да осигурят едно вакантно място и е първи там,ха ха ха ха .
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))