Някой може ли да каже колко дни след цъфтежа на акацията започва отделянето на нектар?
Някой може ли да каже колко дни след цъфтежа на акацията започва отделянето на нектар?
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
Алберт Айнщайн.
Още със зацъфтяването отделя нектар,но силно зависи от агро-метео.по време на цъфтежа.Освен това зацъфтяването беше предходвано(Видинско) от продължително дъждовно и студено време,което доведе семействата до ръба на гладуване (там където липсва рапица)и значително намаляване на осеменяването.Докато не възтановят запасите около пилото и като добавим ежедневното изхранване на пилото,няма да има в магазините.
Не знам дали мястото на въпроса ми е тук, но искам да попитам каква е нормалната цена за несглобена рамка за кошер с уширител , размери за фарар? И намират ли се лесно
35-45 до 50 стотинки за бройка.
Разгледай този раздел:
http://pchelari.com/forum/forumdisplay.php?f=34
Вероятно топлината не им достига.Нощите са още студени.
Ако топлина не им достига не ми се мисли какво ще е зимата.Иначе има вероятност да е това, защото доста спадат температурите нощно време ,а и сутрин си е хладно.А как да затопля повече гнездата.Сега в неделя като отида, ще пробвам като им махна още една рамка ако позволява и ги стесна максимално.
Имам преграда отдолу, но нямам изградени магазинни рамки, дали ако им сложа основи ще успеят да ги изградят и да сложат по нещо в тях или да продължавам разширяването и да създам силни семейства за зимата.
За да изпарят,намалят водата също трябва работна ръка.А когато са малко,всяка помощ от наша страна е добре дошла.Затова едно към едно е добре,дори в някой случаи две,три още по добре.Имам впредвид когато са далече и се ходи веднъж седмично.
В момента има 37 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 37 гост (и))