Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Някой може ли да каже колко дни след цъфтежа на акацията започва отделянето на нектар?
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Още със зацъфтяването отделя нектар,но силно зависи от агро-метео.по време на цъфтежа.Освен това зацъфтяването беше предходвано(Видинско) от продължително дъждовно и студено време,което доведе семействата до ръба на гладуване (там където липсва рапица)и значително намаляване на осеменяването.Докато не възтановят запасите около пилото и като добавим ежедневното изхранване на пилото,няма да има в магазините.

Наблюдател
    Регистриран
    30.05.2013
    Не знам дали мястото на въпроса ми е тук, но искам да попитам каква е нормалната цена за несглобена рамка за кошер с уширител , размери за фарар? И намират ли се лесно

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от stefarata Виж публикацията
    Не знам дали мястото на въпроса ми е тук, но искам да попитам каква е нормалната цена за несглобена рамка за кошер с уширител , размери за фарар? И намират ли се лесно
    35-45 до 50 стотинки за бройка.
    Разгледай този раздел:

http://pchelari.com/forum/forumdisplay.php?f=34

Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Още със зацъфтяването отделя нектар,но силно зависи от агро-метео.по време на цъфтежа.Освен това зацъфтяването беше предходвано(Видинско) от продължително дъждовно и студено време,което доведе семействата до ръба на гладуване (там където липсва рапица)и значително намаляване на осеменяването.Докато не възтановят запасите около пилото и като добавим ежедневното изхранване на пилото,няма да има в магазините.
    Благодаря ти за отговора , при мян няма да има тая година то остави зацъфтяването , че бе съпроводено с валежи , но и през самия и цъфтеж не спря да се лее като из ведро.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Вероятно топлината не им достига.Нощите са още студени.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от argilov Виж публикацията
    Вероятно топлината не им достига.Нощите са още студени.
    Ако топлина не им достига не ми се мисли какво ще е зимата .Иначе има вероятност да е това, защото доста спадат температурите нощно време ,а и сутрин си е хладно.А как да затопля повече гнездата.Сега в неделя като отида, ще пробвам като им махна още една рамка ако позволява и ги стесна максимално.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Имам преграда отдолу, но нямам изградени магазинни рамки, дали ако им сложа основи ще успеят да ги изградят и да сложат по нещо в тях или да продължавам разширяването и да създам силни семейства за зимата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    За да изпарят,намалят водата също трябва работна ръка.А когато са малко,всяка помощ от наша страна е добре дошла.Затова едно към едно е добре,дори в някой случаи две,три още по добре.Имам впредвид когато са далече и се ходи веднъж седмично.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 37 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 37 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •