Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 19 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 188
    Наблюдател
    Регистриран
    03.05.2013
    Активността им е като на другите дори да не кажа и по малка. Тия дни ако е по хубаво времето ще прегледам по обстойно за майката и днес говорих с един познат на него пък мишка му е направила поразия и останала само майката със шепа пчели и ще се опитаме да ги съберем.

Наблюдател
    Регистриран
    24.01.2011
    Пчеларски район
    Tsarevo
    Колеги имам следния въпрос:На 22.04 направих 4 отводки,на 17.05 проверих дали са се оплодили майките и от 4-те само едната е започнала да снася.Вчера отново ги отворих останалите 3,но пак нямаха нито пило нито яйца.Колко мога да изчакам още за да се оплодят,или направо да поръчвам майки,защото се притеснявам да не станат търтовки.В моя район тази година има много пчелояди и доста колеги вече изреваха,че имат изгубени майки и търтовки.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Stefan_S Виж публикацията
    Колеги имам следния въпрос:На 22.04 направих 4 отводки,на 17.05 проверих дали са се оплодили майките и от 4-те само едната е започнала да снася.Вчера отново ги отворих останалите 3,но пак нямаха нито пило нито яйца.Колко мога да изчакам още за да се оплодят,или направо да поръчвам майки,защото се притеснявам да не станат търтовки.В моя район тази година има много пчелояди и доста колеги вече изреваха,че имат изгубени майки и търтовки.
    Сложи им по пита на която има и пресни яйца.

Наблюдател
    Регистриран
    24.01.2011
    Пчеларски район
    Tsarevo
    Това ми е ясно,но не искам да губя още 1 месец,докато заложат маточници и я се оплодят майките я някой пчелояд пак да ги хапне.Интересува ме колко най-много мога да изчакам преди някоя пчела да се вземе насериозно и да стане търтовка?

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Колега, когато направи отводките, тогава ли са си заложили маточници или ти им сложи запечатани такива?
    Една моя майка миналата година не можа да излети за брачен полет и бързо стана търтовка!!
    Този пост е редактиран от de4o82; 22.05.2014 в 17:50. Причина: смисъл
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Това ми е ясно,но не искам да губя още 1 месец,докато заложат маточници и я се оплодят майките я някой пчелояд пак да ги хапне.Интересува ме колко най-много мога да изчакам преди някоя пчела да се вземе насериозно и да стане търтовка?
    Провери, ако имаш майки, сложи прясно пило, почнат ли маточници отпиши ги.
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Сложи пита с яйца ако заложат маточници,унищожи ги и върни питата в кошера от който си я взел ,и тогава придавай майка.Ако направо придадеш майка и семейството си има някаква майка,дори и дефектна,има опасност новата майка да не бъде приета от пчелите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Чакаш седмица и ако пчлите са спокойни търси майка.Ако не намериш,маточник или майка в клетка,задължително.

Кошер без майка се познава още с повдигането на покривната табла.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Кошер без майка се познава още с повдигането на покривната табла.
    Жалко.
    Колко интересни мнения щяхме да прочетем още...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 10 от 19 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •