Ловния сезон започна с пълна сила.Аз засега приютих две височайши особи.
Ловния сезон започна с пълна сила.Аз засега приютих две височайши особи.
В неделя при преглед на отводка от 28.04. с маточник,намерих млада майка белязах я,разширих,нахраних и седнах да изпия една бира.Тогава от същия кошер излезе рояк и започна да кръжи около едно дърво на около 10м от кошера.Започнах да пръскам с Пророй в посока от летящите пчели към празен кошер,поставен над кошера от който излезе рояка.След около 15 мин.пчелите се прибраха в кошера, който бяха напуснали.Отворих го отново и за моя изненада открих 2-ра майка.Белязах я и с част от пчелите преместих в празния кошер.След около 30мин.и двете семейства се успокоиха.Вчера ги прегледах и 2-те сестри си снасяха спокойно.
На първо четене 2кг.-8 междурамия, готов медовик.
Перфектен е! Виждам само основи, пита с пило сложи ли му? Такива са фурии. Браво.
Сложих му и една пита с пило, както и две стари изградени пити. Снимките ги направих, когато още не им бях нагласил напълно новата им къщичка. Освен това, натърках хубаво както кошера отвътре, така и част от новите рамки с маточина. Не че имаше нужда, защото просто ги тръснах вътре в кошера, но да им стане густо.![]()
И още рояци от работното място.На третата снимка пчелите се канят да пускат втори рояк-вторак с неоплодена майка.
Добро работно място.
Хахаа, Наборче, тия ора по вашия край не четат ли форума бре...
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Незнам,наборе,дали четът форума,но знам,че не пият бира,вино......От две години съм във Видин и още несъм пил бира с пчелар,а рибари много.Нагледах се на снимки и клипове(на риба),но още не съм ял Дунавска риба.
Трябва да отбележа,че рояците на горните снимки са от хралупи,дупки...по около 4 междурамия.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))