Аз също нямам изградени рамки и по принуда съм напълнил всички кошери с празни восъчни/пластмасови основи. Това е така както в медовите корпуси, така и по плодниците. Малкото на брой пити с восъчни основи ги слагам предимно по плодниците. Иначе масово слагам рамки с неизградени пластмасови Бургаски основи.
До онзи ден имах големи притеснения. Градежа беше малък, и то основно по восъчните основи. Пластмасови почти не ги градяха. Мед от акацията нямаше - само тук-там наплюто с малко нектар. Направо се бях отчаял, при положение че акацията цъфти вече цяла седмица.
И днес, ооооо....... и днес на проверката на 2 пчелина, на който е ходено само преди 3 дена, днес на тези пчелини видях чудото .................... Преди 3 дена нищо, а днес корпуси с почти изградени пити и пълни с мед на 90%. Малкото на брой кошери, които ги бях оставил на 2 корпуса, се бяха изхитрили да изградят и напълнят и двата. Някакво чудо, и то само за 3 дена.............. и то защото тези 3 дена бяха слънчеви. Утре товаря камиона с празни корпуси и неизградени рамки и започвам да нося по пчелините и да ги слагам безогледно по кошерите.
Велика сила е акацията .................................... само три слънчеви дена и ето ти чудеса ...........................