Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 22 от 39 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 211 до 220 от общо 384
    Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Първият ми кошер в моето ново начинание. Боядисан за сега само със ленен безир. Довечера ще играе четката със синя боя. Поздрави.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 2014-05-14 17.49.53.jpg‎  

Потребител
    Регистриран
    05.04.2012
    Пчеларски район
    Сливен
    Кошерът е хубав, но си го грундирал с ленен безир, което предполага да го боядисаш с алкидна боя, а това не е добро решение. След две-три години половината от боята ще се отлепи, или олющи. Останалата боя обаче се сваля много трудно дори и с горелка. Съветът ми е: Използвай акрилатните бои на водна основа. Много по устойчиви са на слънчева радиация. Освен това даже и да се изрони боята след време боядисваш отново без предварително почистване на старата боя. Преди боята се използва импрегнатор в ролята на грунд. Тези материали са достъпни, има ги в железарските магазини. Повярвай ми, струва си!

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Кънев Виж публикацията
    Кошерът е хубав, но си го грундирал с ленен безир, което предполага да го боядисаш с алкидна боя, а това не е добро решение. След две-три години половината от боята ще се отлепи, или олющи. Останалата боя обаче се сваля много трудно дори и с горелка. Съветът ми е: Използвай акрилатните бои на водна основа. Много по устойчиви са на слънчева радиация. Освен това даже и да се изрони боята след време боядисваш отново без предварително почистване на старата боя. Преди боята се използва импрегнатор в ролята на грунд. Тези материали са достъпни, има ги в железарските магазини. Повярвай ми, струва си!
    Благодаря за мнението колега. Купих заедно със безира и боя на водна основа. Мисля с нея да го боядисвам. Боята е тази.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	006 SIN1924.jpg
Прегледи:      656
Размер:	16.9 KB
ID:	1364

Потребител
    Регистриран
    05.04.2012
    Пчеларски район
    Сливен
    Акрилатна боя върху безир не е добра идея. Затова ти препоръчах импрегнатора - той също е на водна основа. Иначе боята може да се олющи, май някой наскоро се оплакваше след подобна грешка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Акрилатна боя върху безир не е добра идея. Затова ти препоръчах импрегнатора - той също е на водна основа. Иначе боята може да се олющи, май някой наскоро се оплакваше след подобна грешка.
    Така работя и аз, с импрегнанта и после една ръка боя на водна основа и става идеално.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Благодаря колега. Ще го имам като забележка този кошер ще остане така вече е късно за оправия. Но за напред ще имам едно на ум.

Потребител
    Регистриран
    14.04.2011
    Пчеларски район
    с.Вълчитрън, общ. Порд
    Вече втора година вместо импрегнант ползвам това http://stroitelencentar.bg/index.php...grund-5-l.html
    15 лв е и върху него боя на водна основа. Тези които боядисвах миналата година не са мръднали, тази година продължих с него та да видим.

Наблюдател
    Регистриран
    17.09.2013
    Пчеларски район
    общ. Ковачевци
    Имам два кошера с напукана и лющеща се стара боя, как мога да почистя старата боя и да го боядисам като пчелите са вътре? Удачно ли е това да се направи сега или пролетта е подходящият сезон?

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от P.Dinev Виж публикацията
    Имам два кошера с напукана и лющеща се стара боя, как мога да почистя старата боя и да го боядисам като пчелите са вътре? Удачно ли е това да се направи сега или пролетта е подходящият сезон?
    Остави ги за другата година.

Наблюдател
    Регистриран
    23.06.2012
    Пчеларски район
    Враца, Оряхово
    Имам колега пчелар, който казва,че от автоемайл лак е много по-доволен. Вашето мнение по въпроса? Знам,че е вреден за пчелите, но сигурно е доста по дълготраен от боята на водна основа?

Страница 22 от 39 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •