Първият ми кошер в моето ново начинание. Боядисан за сега само със ленен безир. Довечера ще играе четката със синя боя. Поздрави.
Първият ми кошер в моето ново начинание. Боядисан за сега само със ленен безир. Довечера ще играе четката със синя боя. Поздрави.
Кошерът е хубав, но си го грундирал с ленен безир, което предполага да го боядисаш с алкидна боя, а това не е добро решение. След две-три години половината от боята ще се отлепи, или олющи. Останалата боя обаче се сваля много трудно дори и с горелка. Съветът ми е: Използвай акрилатните бои на водна основа. Много по устойчиви са на слънчева радиация. Освен това даже и да се изрони боята след време боядисваш отново без предварително почистване на старата боя. Преди боята се използва импрегнатор в ролята на грунд. Тези материали са достъпни, има ги в железарските магазини. Повярвай ми, струва си!
Акрилатна боя върху безир не е добра идея. Затова ти препоръчах импрегнатора - той също е на водна основа. Иначе боята може да се олющи, май някой наскоро се оплакваше след подобна грешка.
Вече втора година вместо импрегнант ползвам това http://stroitelencentar.bg/index.php...grund-5-l.html
15 лв е и върху него боя на водна основа. Тези които боядисвах миналата година не са мръднали, тази година продължих с него та да видим.
Имам два кошера с напукана и лющеща се стара боя, как мога да почистя старата боя и да го боядисам като пчелите са вътре? Удачно ли е това да се направи сега или пролетта е подходящият сезон?
Имам колега пчелар, който казва,че от автоемайл лак е много по-доволен. Вашето мнение по въпроса? Знам,че е вреден за пчелите, но сигурно е доста по дълготраен от боята на водна основа?
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))