Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 384

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    05.04.2012
    Пчеларски район
    Сливен
    Кошерът е хубав, но си го грундирал с ленен безир, което предполага да го боядисаш с алкидна боя, а това не е добро решение. След две-три години половината от боята ще се отлепи, или олющи. Останалата боя обаче се сваля много трудно дори и с горелка. Съветът ми е: Използвай акрилатните бои на водна основа. Много по устойчиви са на слънчева радиация. Освен това даже и да се изрони боята след време боядисваш отново без предварително почистване на старата боя. Преди боята се използва импрегнатор в ролята на грунд. Тези материали са достъпни, има ги в железарските магазини. Повярвай ми, струва си!

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Кънев Виж публикацията
    Кошерът е хубав, но си го грундирал с ленен безир, което предполага да го боядисаш с алкидна боя, а това не е добро решение. След две-три години половината от боята ще се отлепи, или олющи. Останалата боя обаче се сваля много трудно дори и с горелка. Съветът ми е: Използвай акрилатните бои на водна основа. Много по устойчиви са на слънчева радиация. Освен това даже и да се изрони боята след време боядисваш отново без предварително почистване на старата боя. Преди боята се използва импрегнатор в ролята на грунд. Тези материали са достъпни, има ги в железарските магазини. Повярвай ми, струва си!
    Благодаря за мнението колега. Купих заедно със безира и боя на водна основа. Мисля с нея да го боядисвам. Боята е тази.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	006 SIN1924.jpg
Прегледи:      656
Размер:	16.9 KB
ID:	1364

Потребител
    Регистриран
    05.04.2012
    Пчеларски район
    Сливен
    Акрилатна боя върху безир не е добра идея. Затова ти препоръчах импрегнатора - той също е на водна основа. Иначе боята може да се олющи, май някой наскоро се оплакваше след подобна грешка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Акрилатна боя върху безир не е добра идея. Затова ти препоръчах импрегнатора - той също е на водна основа. Иначе боята може да се олющи, май някой наскоро се оплакваше след подобна грешка.
    Така работя и аз, с импрегнанта и после една ръка боя на водна основа и става идеално.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Благодаря колега. Ще го имам като забележка този кошер ще остане така вече е късно за оправия. Но за напред ще имам едно на ум.

Потребител
    Регистриран
    14.04.2011
    Пчеларски район
    с.Вълчитрън, общ. Порд
    Вече втора година вместо импрегнант ползвам това http://stroitelencentar.bg/index.php...grund-5-l.html
    15 лв е и върху него боя на водна основа. Тези които боядисвах миналата година не са мръднали, тази година продължих с него та да видим.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Днес бях на тема боядисване цял ден и съм загрял
    Издънката днес беше, че вече съм горд собственик на 4 кошера с цвят розова праскова.
    Циганите точно този цвят търсят за фасадата.
    Другата година някоя колежка може да им се зарадва много, че не ми се пребоядисват.
    Цялата процедура беше следната:
    3 ръце дълбоко проникващ импрегнант(докато спре да попива)
    3 ръце основа(можеше и с 1 ръка да мина, но имах излишно количество)
    3 ръце боя за дърво с UV защита за външно
    Ако и цвета бях докарал
    Дори боята да падне някога, то основата ще остане и при това запечатване на дървото няма как да влезе вода.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    При толкова много ръце, в един момент май ще почнеш да си нарушаваш принципите Оня, за кошера в печката
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    При толкова много ръце, в един момент май ще почнеш да си нарушаваш принципите Оня, за кошера в печката
    На там вървят нещата
    Другата година ще смятам отново.
    Трябва да направя поне още 200-300 кошера, че да сметна всичко до стотинката.
    Корпуса отива в печката, ако има измятане по него. - само тогава
    Рамките са на 100% за подпалки.
    Дъното,подпокривната и капака ще ме надживеят.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    3 ръце дълбоко проникващ импрегнант(докато спре да попива)
    3 ръце основа(можеше и с 1 ръка да мина, но имах излишно количество)
    3 ръце боя за дърво с UV защита за външно
    Точно обратното мнение http://www.bushfarms.com/beeslazy.htm#stoppainting
    Кое е "правилно" не се наемам да кажа. Тук има специалисти по дървообработване (Тотевски пусна блестяща статия за дървесина) да кажат те доколко си струва да се инвестрира в боя. Аз сигурно ще оставя някой корпус небоядисан за проба. Scutellator даваше, че боята пази от UV.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •