Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 63
  1. #21
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Мнения
    1,566
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от iskren78 Виж публикацията
    Е
    това пък хич него разбрах явно причината е в мене. Как го даде това купчинка захар и посредата кубчето мая ????
    Прегледай пост #10 от тази тема, и прилагаш там описаният метод, понеже в маята има дрожди които трябва да се "убият" - иначе вредят на пчелите.

  2. #22
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Мнения
    2,531
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Маята се ползва като заместител на прашеца.Прашец сега дал Бог.Самата мая има "неприятното свойство" да "втасва" , ако не е сварена добре.А дори при правилна термична обработка с оглед на топлото време сега риска да вкисне или мухляса не е за пренебрегване.Заместители на прашеца не са прашец и са далече от полезността на прашеца за пчелите. Общо взето не разбирам защо си вкарвате този "таралеж в гащите"точно в тоя момент.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

  3. #23
    Кое не разбра iskren78 ? Писал съм че на 1 кг захар се добавя едно кубче мая, да поясня смесва се с захарта и мачкаш докато маята се усвой и се изгуби в захарта сега разбра ли го. Ако само ще спамим темата и ще се правим на интересни да спрем до тук ????
    Този пост е редактиран от ianev; 09.05.2014 в 10:55.
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

  4. #24
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Мнения
    972
    Пчеларски район
    Странджа
    Колеги,според вас пчелите могат ли да консумират пресен прашец или е необходимо,да премине млечно-кисела ферментация първо?

  5. #25
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    1,508
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Пчелите преработват прашеца в перга и... консумират перга.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

  6. #26
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Мнения
    972
    Пчеларски район
    Странджа
    Напълно съм съгласен колега.Този факт обаче поражда въпроса - доколко пълноценно е подхранването с прашец(изсушен или замразен) без да е преминал млечно киселата ферментация(говоря за добавянето му в питки и сироп)?

  7. #27
    Наблюдател
    Регистриран
    12.05.2014
    Мнения
    2
    Пчеларски район
    zapaden
    колеги някои можели да ми даде информация за двусемеен кошер

  8. #28
    Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Мнения
    124
    Цитат Първоначално публикувано от stanimirnenna Виж публикацията
    колеги някои можели да ми даде информация за двусемеен кошер
    Колежке май не си в точната тема!

  9. #29
    Наблюдател
    Регистриран
    12.05.2014
    Мнения
    2
    Пчеларски район
    zapaden
    търсих но неможах да намеря нищо

  10. #30
    VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Мнения
    1,056
    Пчеларски район
    Сливен
    Колеги кажете някоя идея за вътрешна хранителна рамка, която да събира 2.5 литра. Собствено изработена или купешка, но на поносима цена. Защото тези по 6-7 лева ми идват прекалено скъпички.

 

 
Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •