Да колега това имах в предвит. Копие на целия Ветеринарномедицински дневник на пчелина.
В дневника да бъде вписан пролетният преглед,но протокола за прегледа не го искаха
Е няма такава държава!
Отивам да си заверя дневника и доктора вика "ми то ние нямаме договори още и вероятно няма да имаме скоро, щото няма пари... Вероятно се надяват пчеларите заради парите на кошер да минат през нас по "частната процедура"". А днес е последния срок за профилактичните прегледи... Човека вика - на мене по-ми е изгодно държавата да ми плаща, щото на тебе ще ти взема 20лв а дуржавата плаща по лев на кошер, демек 30 щях да взема, а ти си с 30 кошера. А тези които са с по 200-300 от тях колко бих загубил?
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Много ми е интересно има ли колега пчелар на когото наистина ветеринарен доктор да му е направил преглед по 2 пъти в годината на абсолютно всички кощери. За 9 години от както съм регистриран нито един кошер не ми е отворил ветеринарен доктор. Верно имаше моменти кога ми идваше на крака с бялата манта ама тогава явно беше на зор и го играеше 'проверите'. Много ми се иска ако някоя майка почне да снася само търтеи да дойде да ми я осемени изкуствено или както днес забелязах един кошер явно нещо се е натровил, то след тия дъждове всякой грабна пръскачката, та да им даде некое хапче да не ми се гърчат такива на входа. На всяка пчела по отделно, че са ми много мили. 9 години само плащам за подпис и печат то като гледам и хората вече почнаха с подпис и печат да ги лекуват. Сега по темата и аз си подадох документите и немина без разправия искаха ми документ от баката, че сметката ми е актуална за което не е опоменато в документа който са е качен на страницата на Фонд Земеделие точка 5. Документи за предоставяне на помощта.
сто процента такъв пчелар няма.но ветеринарите не са толкова виновни колкото държавата ако има такава.всеки гледа да прицапа някой лев.а ползата от ветеринарите е 0.на преглед плащам по 50лв ПО 0.30 ст на кошер защото такива са изискванията не че човечеца върши някаква работа.интересно никой ли не вижда това .то пък кой ли ни е погледнал.такава подигравка с тия 3лв до сега не е имало.изтровиха ни пчелите и стия 3лв ще ги въстановявам срам за тия които измислиха това.но най голямата вина е наша защото си траем.а раята я тъпчат
Колеги взехте ли де минимиса? Аз го взех и да ви се похваля дадоха по 3,45 лв.на кошер. Не ги е срам за тютюн милярди за мед мъжки дръжки. Направо съм възмутен. Земеделците сега ревнаха ,че годината била лоша,дали много пари и едва ли не са на ръба на оцеляването и управляващите веднага ще намерят някой лев да им дадат,а на пчеларите и тези пари са им много та техните пчели само опрашват културите им,я кориандър,я слънчоглед. Не ми се говори. Един турчин наскоро говорихме и ми сподели,че при тях меда е 20 турски лири. Лирата сега е 0.75-0.80лв.направете си сметка нашите съседи как работят. Само тази наша красива и плододайна България не можа да се оправии и да се отърве от прости управляващи
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))